czesc. uwazaj z instalacja poniewaz w monde 1.8 16v moga wystapic slabsze gniazda zaworowe ktore na gazie moga sie szybko wypalic .przed montazem lepiej sprawdz. a jak juz to polecam 'justa' BRC montowalem i daja rade. dodam ze do twojego monde jest specjalny mikser montowany w filtrze.kolektor masz plastikowy ale wytrzymuje strzaly mozna wsadzic jeden grzybek od spodu dla pewnosci. warto jeszcze przed montazem wymienic swiece (motorcrawt) i przewody najlepiej orginalne bo zamienniki nie daja rady na gazie i moze strzelac. mozna zalozyc wtrysk sekwencyjny np.sequent24 (koszt okolo 3400) i to by bylo najlepsze rozwiazanie
ja mam elizę Elpigazu, przejechałem 30 tyś i w 90 % jestem zadowolony z montażu. spalanie latem z klimą 11-11,5 litra gazu
na wyższych obrotach jakby brakowało gazu w poniedziałek sprawdzę ciśnienie sprężania i rguluję luzy zaworowe i będę wiedział w jakiej kondycji jest silnik.
Najlepiej wtrysk ze względu na plastykowy kolektor + lubryfikację(kroplówkę) ze względu na w/w gniazda zaworów... Polecam BRC Sequent 24( ok 3500PLN) ale to Twój wybór....