DO CABRIO ile daliście za dach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ciekawi mnie jakie ceny podacie
ja w jednym zakładzie u siebie w miescie mam dwa rozwiązania
albo polskimateriał który płowieje po 2 latach i na który gwarancje koleś chce mi dac na rok
albo orginalny materiał i dożywotnia gwarancja
ten pierwszy podobno nie będzie pękał tylko wypłowieje ten drugi to wiadomo
cena pierwszego 700 zł
cena drugiego 1300zł
pozatym kupie linki do dachu jak ktoś ma

jeden z kluboiczy chyba Bobo robi dachy do kabrio, jak dobrze pamietam to z materiału jakiego uzywa audi, zdaje sie ze na allegro tez sie ogłaszał.

włąsnie
ciekawe co sie z bobo dzieje
w końcu mam autko pomalowane jak on tylko w negatywie

Cytat:
2006-04-20 13:38:53, fryszard pisze:
jeden z kluboiczy chyba Bobo robi dachy do kabrio, jak dobrze pamietam to z materiału jakiego uzywa audi, zdaje sie ze na allegro tez sie ogłaszał.

ciekawe, ciekawe. trzeba sie do niego odezwac...
tyle ze go zlokalizowac nie umiem

[ wiadomość edytowana przez: ICEMANIK dnia 2006-04-20 14:22:08 ]

co do tego piewszego materialu to faktycznie płowieje bo ja dalem z materiałem i z robocizną 700zł i jest tragedia mój wypłowiał na brązowo
co do tego materiału od bobo to nie wiem czy materiału tego używa audi ale dachy od bobo płowieją na jasno niebiesko jeszcze szybciej od mojego widzałem dwa
a bobo nie dorwiecie juz bo wyjechał na prawie stałe do stanów więc może być ciężko

Witajcie Koledzy CABRIO
Tez jestem zainteresowany nowym poszyciem dachu, najlepiej z Sonnenland'u. Jest Firma Cabrio Partner co szyje i montuje dachy. Odbyłem nawet sensowną rozmowę z właścicielem tego serwisu , miesci się we Wrocławiu. Cena za sonnenland wysoka ok 1800-2000 ale to i tak taniej niż w Germanii( 1000 E) Mozna też z PCV ale taki to jaj juz mam.
Rozmawiałem też z BoboTM z Żagania( obecnie jeszcze w USA) ale powiedział że wraca i ma zamiar kontynuować produkcję dachów ( w tym takze z Sonnenland'u. Na razie sam zbieram doswiadczenia i uwagi innych. Pozdrawiam, imovane.

no ja dzisiaj przykładałem orginalny materiał i był na 99% taki jak mój stary
skoro stary wytrzymał 20 lat prawie
a na nowy daje 20lat gwarancji to
nie wiedze sensu płacić 1000E)

Cytat:
2006-04-21 00:20:12, asc pisze:
no ja dzisiaj przykładałem orginalny materiał i był na 99% taki jak mój stary skoro stary wytrzymał 20 lat prawie a na nowy daje 20lat gwarancji to nie wiedze sensu płacić 1000E)

wszystko zalezy od tego jak wlasciciel dba o dach

aha, jesli ktos swoj dach ma jeszcze ten oryginal to baaardzo latwo i tanio sie go reperuje. Klei sie na niego łaty na gorąco, moze nie wyglada to najciekawiej, ale na pewno jest szczelnie a łaty sa wytrzymale. Moj dach ma tyle łat ze palcy u rak mi brakuje

[ wiadomość edytowana przez: ICEMANIK dnia 2006-04-21 09:55:11 ]

TO NAPISZ JESZCZE GDZIE JAK I CZYM SIE GO TAK TANIO R3EGENERUJE
BO JA JEŻDZIŁEM 2 LATA PO WULKANIZATORACH I NIKT MI GO SKLEIĆ NEI CHCIAŁ

Cytat:
włąsnie
ciekawe co sie z bobo dzieje
w końcu mam autko pomalowane jak on tylko w negatywie

chyba jest w USA

Ja za daszek dałem 2 tyś ( materiałowy) i jestem bardzo zadowolony zakładał mi go kolo we Wrocku firma Cabrio Partner tak jak już pisał "imovane" koleś jest starszy ale zna się na rzeczy .
Jak ktoś chce to sprzedam mój stary za 100pln na łatki lub do zrobienia jest rozerwany tradycyjnie jak w essim na odległości 10-11cm...

Ja kupiłem nowy daszek oryginalny z Sonnenlandu na ebay'u za 269 Euro czyli jakies 1100 zł + 10 euro przesyłaka w Niemczech / lub jak ktoś chce do Polski wysyłkę do 35 euro, więc Panowie po co przepłacać w kraju . Za ten sam dach w Łodzi w firmie Tapcar chcą 2200 Czyli różnica jest spora!!! Oni też sprowadzają te dachy oryginalne z Niemiec