[ Scoupe ] Dziwna kostka pod fotelem :| ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam dzisiaj zanurkowalem pod fotel kierowcy i znalazlem nawiew na nogi co sobie latal po podlodze i jakaś kostke wystającą z miejsca gdzie powinnien byc ten nawiew włozony czy ktos sie orientuje po co ona jest? przyszlo mi do głowy ze to moze do podłączenia podgrzewania fotele jesli bylo takie cos w opcji Scoupe :| niemam bladego pojecia Prosze o jakaś pomoc

hm... wiec jak skrecałem mojego scoupe(ale starszy model 91r) bo był rozebrany jak go kupiłem to pod fotelrm kireowcy nawet chyba pod dywanikiem jest jakis moduł wygląda jak komp sterowania silnikiem ale chyba jest od jakiegos orginalnego alarmu lub cos takiego poniewaz na nalepce byly napisana jakies "alarm security" czy cos w podobnym stylu
ale jak tego nie ma to chyba nic powaznego

Jeżeli było tam napisane time and alarm control unit jest to urządzonko które steruje pracją wycieraczek, ogrzewania tylniej szyby, sygnalem niewyłączonych świateł oraz alarmem o niezapiętych pasach. a kabel pod fotelem może być albo od podgrzewania fotela albo od czulnika poduszek powietrznych.

Witam! W starszym Scoupe pod fotelem znajduje się TACU (time and alarm control unit) steruje czasowym wyłącznikiem wycieraczek i alarmem firmowym (jeśli autko jest w nie wyposażone). Jeszcze tam jest czasowy wyłącznik ogrzewania tylnej szyby, sygnał ostrzegawczy o otwartych drzwiach i niezapiętych pasach - w wersji amerykańskiej. ECU jest pod deską rozdzielczą. W nowszym Scoupe nie wiem ale może być podobnie.

a może to kostka diagnostyczna.

w nowszych to jest to samo czyli tacu, ecu jest pod deska , mozliwe jest ze są to kostka od podgrzewania fotelem,
ale nie sądzę
ps. wiem że to było kiedyś poruszabne, ale czy wy macie podsufitke zaslaniajacą szyberdach????
pytam bo z tego co wiem i widzialem na real takiego czegos nie ma, ale w necie widziałem, moze miala wersja california, bo takie jakby zaczepki zostały?????

Chodzi ci o Taką Osłone? Osłona Szybera
montowany od 25.02.1993
Ale jest troszke niepraktyczny bo jest z plastiku i puka trzeszczy na
dziurach ;/ Pozdro