MotoNews.pl

[126p] Podswietlenie licznika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zrobic podswietlenie diodowe to malucha w liczniku? tzn gdzie umiescic diody, jakie maja byc i to wszystko. Wie ktos? Prosze o pomoc. Zdecydowalem zostyawic kapliczke i zalozylem nawet biale zegary, biale klosze do lamp i kierunkow i kolpaki. Powoli nadaje mu wygladu

a ta tarcza ktora zalozyles ma podswietlane cyfry?
bo ja nie to daruj sobie zakladanie diod

eee...to podswietelenie to do tego co w twoim profilu?

Zapachniało WT

panowie pytanie było o podswietlenie...

Tak to do tego co na fotkach. Fotki dam nowe bo pare rzeczy wstawilem do niego A cyfry nie sda podswietlane ale chcialbym caly zegar zrobic tak, aby swiecil np na niebiesko. Czy wystarczy kolorowa zarowka?

Niebieska zarowka nie da rady, bo swiecac sie caly czas dosc mocno sie nagrzewa i farba po jakims czasie zejdzie. Jesli chcesz poprawic oswietlenie kapliczki, to wywal taka kopulke, ktora widac po wyjeciu zarowki od podswietlenia.

Aha no ok. Wiec nie da rady zmienic podswietlenia na inny kolor?

[ wiadomość edytowana przez: BeAsT_pl dnia 2006-04-24 13:22:54 ]

Miałem kiedyś białą tarczę (i nakładkę na wydechu i czerwoną kierownicę, to były czasy ). Zrobione to było w ten sposób, że "cyferblat" był wydrukowany na papierze i umieszczony między dwoma płytkami z 1mm plexi, wyciętemi na kształt tarczy. Do spodniej płytki były doklejone kontrolki. Podświetlenie było chyba na 24 zielonych LED-ach, fajnie cała tarcza świeciła, tylko przygasało na wolnych obrotach Że też mi się chciało w to bawić...

A może chcesz taki liczniczek?? Miałem kiedyś zakładać do mojego ale koncepcja się zmieniła i leży już parę lat. Chetnie się go tanio pozbedę, szkoda żeby się marnował. Tarcza z przeźroczystymi znakami idealna żeby zrobić podświetlenie na diodach możesz dać dowolny kolor

Cytat:
2006-04-22 08:42:36, Max_psg pisze:
Zapachniało WT

Nie każdego niestety da sie uratować, chociaż dla tego akurat nie jest chyba jeszcze za późno na nawracanie

ile chcesz za niego?

30 zł + przesyłka ( 7 zł )

czemu tak drogo????:/

To zaproponuj swoją cene.

jak to jest drogo to ja pozostawie to bez komentarza...

ok zbijam sie. Wezme go. Prosze o nr konta i dane do przelewu chyba ze wyslesz mi za pobraniem.

a i wstawilem poleczke on nowszego typu hehe ciese sie niom

[ wiadomość edytowana przez: BeAsT_pl dnia 2006-04-29 11:47:34 ]

poszedł priv.

jezus maria to zdejmij ja szybko.jeszcze ktos pomysli ze mieszkasz na wsi i masz ponizej 20 lat!!!!

nie badz taki "hej do przodu" bo cie sznurowki wyprzedza ;PxD

BTW: Wywalilem kopulke i pomalowalem zarowke na czerwono Nawet nawet zrobie foto to wam pokaze
A komplet spojlerow do maluszka w granicach 5 stow :| ale ponoc tuning maluchow w Polsce jest zabroniony ;p

[ wiadomość edytowana przez: BeAsT_pl dnia 2006-05-19 14:07:31 ]