Uszczelniacze zaworów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem ze było milion razy...i nawet to czytałem...
ale prosze o krótka odpowiedz na moje pytanie:Czy uszczelniacze trzonkóe zaworów to to coś co widać "wewnątrz" sprężyn?
jesli tak to czy normalne jest że swobodnie się one przesuwają po trzonku (góra dół) ??

Cytat:
2006-04-21 20:53:00, Hetmann pisze:
wiem ze było milion razy...i nawet to czytałem... ale prosze o krótka odpowiedz na moje pytanie:Czy uszczelniacze trzonkóe zaworów to to coś co widać "wewnątrz" sprężyn? jesli tak to czy normalne jest że swobodnie się one przesuwają po trzonku (góra dół) ??

Nie wiem,czy to co widziałeś "wewnątrz" sprężyn to uszczelniacze,ale napewno nie mogą przesuwać się po trzonku.Jeśli tak jest to już po uszczelniaczach.A przedmuchy,kolor spalin?

własnie rozbieram silnik bo mam wymieniac pierścionki...i tak przy okazji...pomysałem o uszczelniaczach.... a kolor spalin , przedmuchy...chyba łatwo się domyslec skoro go rozbieram...;-(

Cytat:
2006-04-21 21:08:01, Hetmann pisze:
własnie rozbieram silnik bo mam wymieniac pierścionki...i tak przy okazji...pomysałem o uszczelniaczach.... a kolor spalin , przedmuchy...chyba łatwo się domyslec skoro go rozbieram...;-(

...nie wiedziałem,że go rozbierasz Powodzenia przy naprawie