Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2006-04-21 22:48:46 Troch czytałem już na ,forum, ze najlepsza trasa to czechy austria słowenia, mimo iz w wiekszości płatna. Pozatym czytałem też ze podobno w austri trzeba miec homolagacje gazu przy sobie nie wystarczy tylko wbite w dowod ( nie wiem na ile w tym prawdy ) a propo gazu lpg dzis podali ze od wrzesnia maja podniesc akcyze na niego o srednio 18 gr na dm3. Skur...rozkradli wszystko to sie zaczeli czepiac nas lpg-ziarzy ![]() |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2006-04-21 22:50:29 Masz link ja jade tu:apartamenty mira. Jak dotąd tylko bałtyk ![]() [ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2006-04-21 22:51:17 ] [ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2006-04-21 22:52:13 ] |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-04-21 23:21:52 Dzięki za linki, jutro przyswoję wiedzę ![]() |
![]() kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2006-04-22 18:43:59 Witam.
Byłem w Chorwacji w czerwcu, lipcu i sierpniu, zawsze autem bez klimy. Ciężko ale da się. Z tego dwa razy byłem Esperakiem. Jechałem przez Czechy, Austrię i Słowenię. Można też przez Słowację - zamiast Czech. Trasę pokonywałem z odpoczynkiem (noclegiem). Tylko raz jechałem ciurkiem, ale to trochę za ciężko. U Czechów dużo stacji z gazem, trzeba mieć korony. W Austri nie znalazłem ani jednej stacji z gazem. W Chorwacji nie było z gazem najlepiej, ostatni raz tam byłem w 2002 r. i gaz był tylko w Buje na Istri, w Zagrzebiu, Karlovaczu i w Zadarze(dalej nie byłem). Jeżeli mogę coś poradzić to zaopatrzcie się w drobne Euro, na opłaty za autostradę w Słowenii, jak dasz 10 Euro lub więcej to wydadzą Tobie swoją walutę, kupę papierów i nie będziesz miał gdzie to wydać. Na Czechy i Austrię trzeba mieć winiety na przejazd, można je kupić w Automobilklubie na Madalińskiego przy Puławskiej. Jak będzecie mieli pytania to proszę na priwa lub telefonicznie. Kobar |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-04-23 01:57:03 A ja jak co roku od 5 lat... nigdzie nie jadę ![]() |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2006-04-23 19:53:41 a ja polecam hvar ![]() ![]() |
darfa katowice | 2006-04-23 20:56:13 Jestem co roku w CRO , zawsze autkiem bez klimy (lanek) , da sie wytrzymac , nawiewy ustawione na twarz , na postojach parkowac w cieniu , zaslonic ile sie da okna ( ja mialem przyciemniane szyby).
Pierwszy raz jechalem przez Austrie, teraz 3 razy rok po roku przez Slowacje ,Wegry z Katowic do Splitu 1200km- 14godzin spokojnej jazdy max 130km/h. W tym roku jade w lipcu ale juz autkiem z klima ( Daewoo Tacuma) zobaczymy jak bedzie. Jesli chcecie namiary na fajna kwatere w Cro to napiszcie darfa1@wp.pl , kwatera prowadzona przez Polke. df |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2006-04-23 23:19:45 A moze ktos z was wyjedza tak ja my 30 czerwca na 2 autka razniej. |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-04-24 08:09:21
Kolego, Wyspa Hvar do przeżycia jest też w sierpniu. I rzeczywiście godna polecenia, jest co zwiedzać, a wyspa ni nalezy do małych. |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2006-04-24 08:16:37 Z ta klima to troche przesadzilem nie kazdy ma tak wygoden auto. A propo dzieki kiniusia za naklejke ![]() |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-04-24 08:28:26
Wiele przyjemności po mojej stronie ![]() |
![]() kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2006-04-24 10:31:35 ETomek, jadąc do Chorwacji przez Austrię jedzie się autostradą i w zasadzie nie ma czasu żeby szukać pod Salzburgiem stacji z LPG, bo to nawet nie podrodze.
Pozdrawiam Kobar [ wiadomość edytowana przez: kobar dnia 2006-04-24 10:32:35 ] |
![]() ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-04-24 10:56:02
to byl tylko przyklad ze sa... po 3 sekundach spogladania na mape... na trasie sa stacje w takich miejscowosciach jak... Spital, Liopersdorf, Knittelfeld i Deutschfeistritz, takze jak ktos chce jechac taniej traca te powiedzmy 30 minutek to znajdzie... w mysl motta ...dla chcacego nic trudnego ![]() a tu link do wszystkich << |
![]() AreQ Espero 1.5 DOHC + LP ... Kraków | 2006-04-26 17:13:35 Jechałem do Chorwacji pare lat temu - bez klimy ale z szyberdachem : ) - spoko ...
Raczej planuj przyjazd na miejsce i wyjazd wczesnym rankiem bo na wybrzeżu w ciągu dnia jest dość gorąco Jechałem przez Słowacje i Węgry droga gorsza ale ładne krajobrazy nocowałem nad Balatonem . Na Węgrzech jedzie się ciężko bo nie wiedzieć czemu wszyscy strasznie się wloką ( 50 km / h ) - lepiej korzystać z autostrad i omijać z daleka Budapeszt w godzinach szczyt ( katastrofa ) LPG dostępne na całej trasie bez problemu Pozdrawiam |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-04-27 09:44:24 Po jednej próbie z Węgrami i jednej ze Słowacją, najlepszą trasą jest IMHO:
Czechy (niemal 100% autostrada), Austria (od Wiednia autostrada), Słowenia, Chorwacja. Nigdy już nie dam się namówić na inne wynalazki. LPG - w Czechach na granicy z Austrią, w Austrii na 103 km za Wiedniem w kierunku Grazu, w słowenii nie znalazłem, w Chorwacji bywa, trzeba pogrzebać w necie, jest na nowej autostradzie Zagrzeb-Split. |