MotoNews.pl

JAK ZROBIĆ POSZERZENIA DO MALCA???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy jest jakiś sprawdzony sposób albo już gotowe materiały do zamontowania aby poszerzyć nadkola??
mam zrobiony resor i rzycięte sprężyny i teraz 13' mieszą sie idealnie w nadkole ale przy skręcie potrai obetrzeć aha dodam że na każdym kole mam około 14mm dystans. Macie jakieś pomysły??

w dziale artykuły masz poszerzenie nadkoli

już niebawem, cierpliwości!!
bede miał do sprzedania poszerzki do malca z włokna szklanego-
sposób montażu:
-na nitach do nadwozia (potem ew. zalać miejsce łaczenia można żywicą z włoknem szklanym lub szpachlą)
_na kleju do nadwozia,

przed zamontowaniem poszerzek warto wyciąc ranty kontówką, i na nowo punktowymi spawami sczepic wewn. błotnik z nadkolem, no i oczywiście zakonserwować gumą blacharską

HNT a jaka jest wstepna cena takiego bajerku ??? bo moze juz bede musial pieniazki odkladac a przyda mi sie bo nadkola mi troszke mocno sie sypia to odrazu i pozbede sie rdzy i poszeze autko

hmmm jeszcze za wczesnie by mowic o cenach, ale przewiduje ze tak 200-230pln moze to kosztowac- na razie poszerzki sa w fazie projektowania

Cytat:
2006-04-22 12:44:04, HNT pisze:
hmmm jeszcze za wczesnie by mowic o cenach, ale przewiduje ze tak 200-230pln moze to kosztowac- na razie poszerzki sa w fazie projektowania

oby kosztowaly blizej 200 niz 230

a bedzie jakas mozliwosc wyboru wielkosci tego poszezenia czy raczej beda wszystkie jednakowe

no na razie pewnie bedzie 1 wzor takich nakładek, i szerokości tak po 3- 4 cm więcej niz seria... na razie spróbuje załozyc felge juz z odsadzeniem (1-1,5cm) no i 4 cm dystans na strone - (docelowo resor bede miał poszerzony o 2 cm, i do 2cm dystanse, ale to sie zobaczy jeszcze... i do tej szerokosci bede dopiero nakładki dostosowywał,
oczywiscie najlepiej gdyby poszerzki miały mozliwosc skracania we własnym zakresie, wg potrzeb
pozdrawiam

za 2-3 stowki poprosze odrazu 1 kpl.moge odrazu wyslac przelew zalezy mi na czasie puki maluszek jaest na blacharni tylko chce tego typu co Maddogg pokazywal foty bo sa super oldscoolowe rancingowe lapane na nity

[ wiadomość edytowana przez: CHRYS66 dnia 2006-04-22 16:39:40 ]

HNT-3 czy 4cm to za malo chyba.Zrob jakies konkrety jak te z foty chrysa. 4cm to mozna zrobic samemu takie poszerzenia a te co sa na fotach byly by bardziej wykupywane.Jesli beda mniej wiecej szerokie jak te na fotach to ja juz bankowo biore nakladki na przod bo tyl juz sobie sam poszerzylem.
Wtedy mysle,ze cena niepowinna przekroczyc 150zl za same przednie nakladki bo wkoncu teraz mi juz na tyl niepotrzebne.

Cytat:
2006-04-22 15:31:38, HNT pisze:
no na razie pewnie bedzie 1 wzor takich nakładek, i szerokości tak po 3- 4 cm więcej niz seria... na razie spróbuje załozyc felge juz z odsadzeniem (1-1,5cm) no i 4 cm dystans na strone - (docelowo resor bede miał poszerzony o 2 cm, i do 2cm dystanse, ale to sie zobaczy jeszcze... i do tej szerokosci bede dopiero nakładki dostosowywał, oczywiscie najlepiej gdyby poszerzki miały mozliwosc skracania we własnym zakresie, wg potrzeb pozdrawiam

Prosze o foty poszerzen na mariusz126p@wp.pl jesli beda

HNT - moze zeby ci podpowiedziec to napisze ze w rajdach czesto smigaly malany z poszerzonymi o pół cala lub wiecej (co kto wolal) felami "wywinietmymi" na zewnatrz, cos jak tutaj:

poczekaj Chrys, znajdziemy tylko kogos kto nam to powieli...

Mnie sie podoba poszerzenie malucha który jest na ostatnim zdjeciu, na dalszym planie, na fotce wyszło to jak by były takie okrądłe poszeżki gładko wyprowadzone, mimo że są zrobione z wewnetrznych nadkoli od 126p, bardzo ładnie to wygląda na fotce, coś a'la fiat 500.

a moze takie poszerzenia? poszerzenia
do takich poszerzen mozna wykorzystac blachy np z corsy starej podejdzie toto?

Cytat:
2006-04-23 14:03:16, undertaker pisze:
a moze takie poszerzenia? poszerzenia do takich poszerzen mozna wykorzystac blachy np z corsy starej podejdzie toto?

Wyglądają jak poszerzenia "Świątkowe", a te z kolei zostały powszechnie uznane za "PASKUDNE"

Mad tylko kiedy to bedzie bo naprawde te foty co wygrzebales 126 z PRL maja odjazdowe poszerzenia juz bym chcial je miec

Poszerzenia są pod ręką, tyle że brakuje czasu, ja mam swoją robotę, ale mysle ze jesli nie w czerwcu to w wakacje bedą napewno...