MotoNews.pl

Zablokowana stacyjka ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i stało się.
Nie moge przekręcić kluczyka w stacyjce.
Wcześniej się blokował a dzis na amen się zablokował.
Piersze podejrzenie padło na kluczyk, dorobiony z kodu i niestety nic to nie dało.

CO ROBIĆ ???

Wkładki nie da sie wyciągnąć bo kluczykiem nie da się jej odblokować

zamów lokalnego "włamywacza" - gostka co trudni sie awaryjnym otwieraniem aut
albo .. rozkreć plastykową obudowę kolumny , potem tzreba zdjąć taką blache - troszke "powyginaną" ( trzeba ją podwazyć) i potem kręcąc popukaj od spodu w taki "dynks"- obczaisz co i jak
regeneracja stacyjki w zg to 80 zł

[ wiadomość edytowana przez: le-mar dnia 2006-04-22 18:43:40 ]

jak ci nie szkoda stacyjki to jak zdejmiesz plastki to po przeciwnej stronie stacyjki jest takie czarne kółeczko można je podważajac srubakiem zdjać i wten sposób możesz krecic jak stacyjką. Zeby zdjac blokade kierownicy trzeba solidny srubokret i mlotek ale spoko duzo niepopsujesz zaraz nad stacyjka jest obudowa ktora przylega do kolumny kiedy wbijesz srubokret w kwadracik w prawym rogu to odblokujesz kierwonice wsadz tam potem srube albo cos i mozesz tymczasowo smigac

Cytat:
2006-04-22 18:55:07, m-chmielo pisze:
jak ci nie szkoda stacyjki to jak zdejmiesz plastki to po przeciwnej stronie stacyjki jest takie czarne kółeczko można je podważajac srubakiem zdjać i wten sposób możesz krecic jak stacyjką. Zeby zdjac blokade kierownicy trzeba solidny srubokret i mlotek ale spoko duzo niepopsujesz zaraz nad stacyjka jest obudowa ktora przylega do kolumny kiedy wbijesz srubokret w kwadracik w prawym rogu to odblokujesz kierwonice wsadz tam potem srube albo cos i mozesz tymczasowo smigac

Widze, że kolega ma wprawe w tych sprawach pewnie w otwieraniu drzwi też

Cytat:
2006-04-22 19:00:56, ToFastMKIV pisze:
Widze, że kolega ma wprawe w tych sprawach pewnie w otwieraniu drzwi też

Aż tak to nie poprostu zgubilem ostatnie kluczyki a musiale jechac do roboty nawet sprawnie mi poszlo 15min i jazda. Chyba mam talent

Miałem to samo kiedyś pojechałem na stacje benzynową i klapa stacyjka zablokowana .Próbowałem ją przekręcić przez jakieś dwie godziny aż w końcu się udało.Podjechałem do chaty zgasiłem samochód ale kluczyk do końca nie przekręcałem.Musisz odkręcić plastik koło kierownicy jak już odkręcisz to po lewej stronie masz taką czarną kostke zdejm ją oczywiście samochód możesz wtedy odpalić śrubokętem a co do stacyjki to musisz mieć odblokowaną kierownice ale powinna ci się odblokować kluczykiem jak zdejmniesz to po lewej stronie czarne kółko można tak nazwać.Wtedy wygnij kawałek druta może być gruby 2 lub 3 milimetry i tam przy stacyjce głębiej jest taki malutki otworek poszukaj go wsadź tam koniec wygiętego druta i naciśnij to zwolni jakąś tam blokade i wyciągniesz stacyjke.Daj ją do naprawy i po kłopocie.Pozdrawiam

Cytat:
2006-04-22 21:01:02, laminator1 pisze:
Miałem to samo kiedyś pojechałem na stacje benzynową i klapa stacyjka zablokowana .Próbowałem ją przekręcić przez jakieś dwie godziny aż w końcu się udało.Podjechałem do chaty zgasiłem samochód ale kluczyk do końca nie przekręcałem.Musisz odkręcić plastik koło kierownicy jak już odkręcisz to po lewej stronie masz taką czarną kostke zdejm ją oczywiście samochód możesz wtedy odpalić śrubokętem a co do stacyjki to musisz mieć odblokowaną kierownice ale powinna ci się odblokować kluczykiem jak zdejmniesz to po lewej stronie czarne kółko można tak nazwać.Wtedy wygnij kawałek druta może być gruby 2 lub 3 milimetry i tam przy stacyjce głębiej jest taki malutki otworek poszukaj go wsadź tam koniec wygiętego druta i naciśnij to zwolni jakąś tam blokade i wyciągniesz stacyjke.Daj ją do naprawy i po kłopocie.Pozdrawiam

Tylko że cały problem w tym że tym drutem tą wkładkę mozna dopiero odblokować przy przekręconym kluczyku
Odpalic się udało tylko ta blokada kierownicy wszystko psuje teraz

Cytat:
2006-04-22 18:55:07, m-chmielo pisze:

Przyglądałem się ale niestety nie znalazłem miejsca gdzie dałoby się odblokowac kierownicę

Wychodzi na to że czeka mnie rozwiercanie wkładki stacyjki
Robił to może już ktoś ??
Jakieś rady ??