MotoNews.pl

Skrócenie wysuwania anteny elektrycznej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanie czy mozna skrócic wysuwanie anteny elektrycznej.

pozdrawiam
markus

chodzi ci o czas wysuwania anteny?? czy o jej dlugosc?

jak o jej dlugosc to bedziesz mial gorsza jakos radia na zadupiu

Cytat:
2006-04-23 11:37:17, markus pisze:
Witam Mam pytanie czy mozna skrócic wysuwanie anteny elektrycznej. pozdrawiam markus

Jeśłi ci chodzi o szybkośc wysuwania to chyba ciężko cos wykombinować, mój kumpel swego czasu w lanosie próbował coś z tym zrobić i raczej nic mu się nie udało.
Co do długości anteny to tak jak kolega wyżej ci odpowiedział gorszy bedzie odbiór.

Jeżeli mowa od długości to gruba przesada z tym pogorszeniem jakości odbioru ....chyba , że będzie to skrócenie o 2/3 albo na taki zadupiu że żadnen GSM nie ma już zasięgu

Najlepiej będzie jak się wypowie Rafał Raffsa....z uwagi na b. niski wjazd do garażu skracał długość bata i jeżdzi z tym pewnie już ze 2 lata ....jakoś nie słyszałem żeby narzekała na jakiekolwiek pogorszenie parametrów odbioru

Jeśli chodzi o czas - można. Trzeba wywalić silniczek ze ślimakiem i przejść na "napęd ręczny" wtedy wysuwanie trawa tyle i le machnięcie ręką. Innego sposobu nie znam.

Jeśli chodzi o wysokość - pewnie sięda. Trzeba by usunąć albo jakość zablokować jedn - dwa moduły anteny. Silnik jest włączany/wyłaczny przeciążeniowo - więc nie powinno to spowodować jakichś większych problemów.

jesli uwazasz ze twoja antena majaca standardowo 5 segmentow po wysunieciu sie jest dla ciebie za dluga to mam na to lekarstwo..zamien sie ze mna moja wysuwa sie tylko do 4 segmentow..moge sie zamienic..nawet nie bedziesz mi musial doplacac niech strace

dodam ze jest to niezbedny elementy tjuningu..fabrycznie zbyt wysoka antena pogarsza strasznie aerodynamike..jej skrocenie zmniejsza spalanie i poprawia osiagi odkad moja antena jest krotsza o jeden segment zauwazylem wzrost Vmax o 10km poprawe przyspieszenia o 2 sekundy do setki oraz spadlo spalanie o litr..polecam

aaa i pogarsza jakosc odbioru..ale tylko radia maryja reszta jest ok

A wyobraz sobie Qbaj tylko 3 wysunięte segmenty w Esperaku 2,0. Czasami to się boje rano wsiadac do tego auta - po prostu szatan!
ROTFL!

A ja jak chcę rozwininąc znaczące prędkości i mieć przy tym niezłe przyspieszenie chowam całkiem anenę. Wszystkie pancerwageny wymiękają.

[ wiadomość edytowana przez: AsterixGal dnia 2006-04-23 20:20:50 ]

Śmiejecie się!!!!!! Ja po skróceniu anteny wjeżdżam dwa razy szybciej!!! ale do garażu!!!

Zablokowałem ostatni segment !!! wysuwa się tylko jakieś 2cm.
Tak to jest jak się ma niski garaż.

Raffsa

Cytat:
2006-04-23 21:06:10, raffsa pisze:
Śmiejecie się!!!!!! Ja po skróceniu anteny wjeżdżam dwa razy szybciej!!! ale do garażu!!! Zablokowałem ostatni segment !!! wysuwa się tylko jakieś 2cm. Tak to jest jak się ma niski garaż. Raffsa

a nie lepiej by było podnieść dach garażu??

a tak poważnie nie sądzę żeby skrócenie anteny nawet o jeden czy dwa segmenty miało negatywny wpływ na jakość odbioru stacji radiowych