MotoNews.pl
4 Wymiana kierunkowskazu lewego (143783/26)

Wymiana kierunkowskazu lewego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Ponieważ mam zaparowany i pęknięty lewy kierunkowskaz, muszę kupić nowy (70zł na allegro stoi). Pytanie dotyczy procedury wymiany, czy dużo jest odkręcania żeby wyjąć stary i założyć nowy, i czy na coś trzeba uważać przy wymianie ?

pozdrawiam

Procedura jest bardzo prosta.Bierzesz klucz nasadowy lub rurkowy nr 10 i odkręcasz 1 (jedną!) nakrętkę.Koniec
Przy wyjmowaniu kierunku uważaj na podkładkę żeby gdzieś nie wpadła.

Cytat:
2006-04-23 14:06:11, pjacek26 pisze:
Witam Ponieważ mam zaparowany i pęknięty lewy kierunkowskaz, muszę kupić nowy (70zł na allegro stoi). Pytanie dotyczy procedury wymiany, czy dużo jest odkręcania żeby wyjąć stary i założyć nowy, i czy na coś trzeba uważać przy wymianie ? pozdrawiam

Do odkręcenia 1 nakrętka M6
Pakujesz rękę pod maskę, w lewy róg, przekręcasz oprawkę kierunkowskazu i wyciągasz z żarówką, bierzesz nasadowy kluczyk 8 , odkręcasz nakrętkę, wyjmujesz kierunek, montujesz nowy w odwrotnej kolejności. Koniec

Czas 5 minut.

Pozdrawiam

Cytat:
2006-04-23 14:39:27, JaRabbit pisze:
Procedura jest bardzo prosta.Bierzesz klucz nasadowy lub rurkowy nr 10 i odkręcasz 1 (jedną!) nakrętkę.Koniec Przy wyjmowaniu kierunku uważaj na podkładkę żeby gdzieś nie wpadła.

he he...byłeś pierwszy bo dłużej pisałem

1 uwaga: Nie trzeba uważać na podkładkę ...jeżeli jest oryginalna nakrętka to jest taka z zespolonym "podkładko-kołnierzem"

Pozdrufka!

Cytat:
2006-04-23 14:41:14, bogdan1 pisze:
Do odkręcenia 1 nakrętka M6 Pakujesz rękę pod maskę, w lewy róg, przekręcasz oprawkę kierunkowskazu i wyciągasz z żarówką, bierzesz nasadowy kluczyk 8 , odkręcasz nakrętkę, wyjmujesz kierunek, montujesz nowy w odwrotnej kolejności. Koniec Czas 5 minut. Pozdrawiam

chetnie podskocze z nowym kierunkiem dam Ci w lapki i wymien mi w 5 minut (widziales jak mam nawrzucane pod maską)