Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2006-04-23 23:20:03 Mam 2.0 16V i również mam problemy takie, że silnik jadąc stałą prędkością i trzymając pedł przyśpieszacza w tej samej pozycji auto samo troszkę zwalnia lub przyśpiesza (benzyna), na gazie jest OK, czasem szarpnie.... ![]() Ponadto na benzynie jak były mrozy nie szło jechać (tak szarpał) - gaz OK, Jak na benzynie wcisnę na jałowym jakieś 4,5 ty obrotów to zachowuje się jakby następowało odcięcie paliwa - ksztusi się (które w omedze powinno się zacząć od 6500 obrotów). Wymieniłem świece, kabe, moduł cewki, sonde lambde, przepływomierz, czujnik położenia wału.... sprawdzałem inne wtryskiwacze... Zastanawiam się czy to czasem nie pompa paliwa bo na gazie jest OK więc elektryka raczej odpada.... chyba że pozostanie czujnik położenia wałków rozrządu... Może ktoś coś podpowie, bo ręce opadają.... |
![]() sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2006-04-24 19:12:51 Z czujnikiem dokonałem takiego sprawdzenia, że odpiąłem go podczas pracy - zapaliła się kontrolka i silnik zgasł... uruchomiłem bez czujnika - kontrolka się pali, podłączyłem czujnik kontrolka zgasła....
... więc sądzę, że czujnik może jest OK..... Komputer nie pokazuje żadnych błędów, kontrolka chck sie nie świeci.... w taki sam sposób przetestowałem inne czujniki i sonde... |
![]() sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2006-04-25 16:25:48 Rafcio19.... z tym też już walczyłem ( przepustnica ) ... mam drugi silnik na części i poprzekłądałem wszystko co możliwe.... może to jednak pompa paliwowa, lub uszczelki na wtryskiwaczach?
Już nic innego nie przychodzi mi do głowy .... chyba że jakaś wada komputera.... |