MotoNews.pl

Jaka antena co Unidena 520 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka.

Planuje zmiane radyjka na Unidena 520 !! Proszę o radę jaką do niego kupić antene !! teraz mam magnesówke ale chcę zmienic na stacjonarna tylko jaką ...

No kolego, nie żartuj Na temat anten pisane było multum postów, wystarczy poszukać A już samo pytanie jest dziwne, i o tym też było pisane wielokrotnie, bo anteny nie dobiera się do radia! Więc co to kogo za przeproszeniem interesuje, że do Unidena 520??
Pozdrawiam!
Mac...

PS: i jeszcze jedna nieścisłość - antena stacjonarna to inaczej antena bazowa, czyli taka montowana na maszcie na domu Chodzi Ci oczywiście o antenę samochodową montowaną na stałe.

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2006-04-25 22:42:49 ]

Cytat:
2006-04-25 22:40:51, MacTB pisze:
No kolego, nie żartuj Na temat anten pisane było multum postów, wystarczy poszukać A już samo pytanie jest dziwne, i o tym też było pisane wielokrotnie, bo anteny nie dobiera się do radia! Więc co to kogo za przeproszeniem interesuje, że do Unidena 520?? Pozdrawiam! Mac... PS: i jeszcze jedna nieścisłość - antena stacjonarna to inaczej antena bazowa, czyli taka montowana na maszcie na domu Chodzi Ci oczywiście o antenę samochodową montowaną na stałe. [ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2006-04-25 22:42:49 ]

Nie żartuje niestety ale nie znam się aż na tyle żeby dobrać sobie samemu antenke, wiec napisalem posta. nie chce kupić jakiegoś shita, za który dam kupe sieki a pozniej okaze się że nie działa to jak powinno bo raz już tak zrobilem. Uniden jest dość popularnym radyjkiem więc napewno odezwie się ktoś kto będzie mi w stanie polecić jakąś antene. a co do anteny stacjonarnej to przyznaję że się przejęzyczylem. Tak jak napisaleś chodziło mi o ontenę montowaną na stałe.

Pozdrawiam

kolego zanim ktos ci tu odpowie to oj minie minie czasu...

powiedz lepiej jake chcesz meic osiagi na tej antence...

jesli maja juz byc bdb to inwestuj w jakiegos 1,5 metrowego ...badz wiecej... presidenta ... i napewno zawiedziony nie bedziesz...

pozdrawiam

ETomek

Owszem, Uniden jest popularnym radiem, ale powatarzam: anteny nie dobiera się do radia Więc to że masz zamiar mieć Unidena 520 nie ma żadnego znaczenia przy wyborze antenki.
Wiadomo, każdy poleci Ci antenki powyżej 100 cm długości, najlepiej 150. 200 to już dość dużo. Z wypróbowanych sprzętów najwyższe notowania ma President, a moim zdaniem dobry stosunek ceny do jakości model Maryland. Półtorametrowa antena, 7/8 fali, dobre osiągi, łatwe strojenie. Z tańszych anten President New Alaska - też ma dobrą opinię, natomiast ma jedną wadę, ponieważ nie ma możliwości zmiany kąta ustawienia bata, więc zależna jest od płaszczyzny na której stoi. Czyli zależy w jaki sposób i w którym miejscu auta chcesz tą antenę zamontować.
Naprawdę polecam poprzeglądać forum, sporo spraw Ci się wyjaśni
Pozdrawiam!

Ok. Już wiem coś wiecej

Dzieki za pomoc

Pzdr.

Ok. Już wiem coś wiecej

Dzieki za pomoc

Pzdr.