Chce zrobic el. szyby w MK VII piszecie gdzie i za ile

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie planuje zamontowac el. szyby w moim escotcie macie moze namiary na kogos kto zrobi mi je dobrze i w miare tanio? ps. i tak własciwie to ile to moze kosztowac? taniej wyniesie kupienie zestawiku i udanie sie z nim na montaz? na allegro cena takiego to 260zł

Wczoraj założyłem sobie takie szybki . Ponieważ tam jest tylko jedna prowadnica na szybę, zdecydowanie szukaj siłowników z prowadnicami oryginalnych, bo z zamiennikami może być później kłopot (szyby mogą się później "bujać" i zacinać. Mimo, że zakładałem oryginalne, i tak później musiałem nieźle się "nagimnastykować", żeby chodziły jak trzeba. Co do siłowników to zapłaciłem 300zł. Za montaż nie płaciłem Dodatkowy koszt to, przewody, kostki, itp, itd. No i oczywiście przełącznik (ja kupiłem oryginalny w fordzie za 130zł. Te montowane w boczkach są tańsze.

jesteś z Wawy więc pogadaj z DL778, kupił ode mnie el. szybki i będzie je zakładał. Podejrzyj jak to robi i git.

ja sobie kupilem ze szrociku za 270 ze wszsytkim przewodziki przycicki silowniki wszystko i tyle hihih i robiem sobie sam no ale jestem elektrykiem ale nie ma tam duzo roboty

No dokładnie, tak jak kolega Kleszczak napisał, umówimy się na bronckie i pogadamy kolego KORNDOR!! Ale dopiero jak odbiore i założe wszystko!! A może nawet zrobię fotorelację??

Szybki założyłem, zmienia się je jak koło, naprawdę luzik. Gorzej że mam właczniki bez kabelków i tu się trochę zamotałem...

Z elektryka nie ma problemu bo nie ma za duzo kabelkow ja podlaczylem zasilanie do skrzynki do tego bezpiecznik 16A ( 2 szybki przod) a co do wlacznikow jak nie masz kostki to mozna kupic takie male wsowki pasuja elegancko tylko trzeba je potraktowac izolacja termokurczkiwa zeby sie nie stykaly.Mase podlacz do instalacji samochodewej bo u mnie na budzie byla za slaba i szybki nie chcialy arbeit-owac.

Witam
ja tez chce el szyby
zastanawiam sie co kupic. znalazlem na allegro zestawik uniwersalny z a 215 zeta, brzmi atrakcyjnie!
Link TU
Moze juz ktos to ma u siebie? Napiszcie ew. co kupiliscie z allegro. pozdro Arko

Poszukaj oryginałów!!!
Ja wlasnie skompletowałem cały zestaw do el. szybek tzn. przełącznik, przekaźnik, siłowniki, oryginalna wiązke wraz z wiązkami drzwi.
Całośc:
Siłowniki - 140 zł (tanio sie udało)
przełąćznik - 40
instalacja z przekaźnikiem - 100
Troche roboty, ale jesli chodzi o podpinanie to porpostu wykładasz stara wiazke i wkładasz nowa i masz wszystko oryginał!!!