MotoNews.pl

Astra F Zegary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie. Czy do Opla Astry 1.4 8V 97 roku wejdzie licznik z obrotomierzem?null

Cytat:
2006-04-26 22:22:14, zolwik1211 pisze:
Witam mam pytanie. Czy do Opla Astry 1.4 8V 97 roku wejdzie licznik z obrotomierzem?null

jeśli pytasz czy w miejsce zegarów bez obrotomierza wejdą zegary z obrotomierzem to odpowiedz brzmi: TAK

Tak właśnie mi o to chodzi ale czy bedzie jakas pociagnięta linka do obrotomierza czy to bedzie elektrycznie?

Obrotomierz jest elektryczny, nie wiem jak jest w astrach ale podejrzewam, że wystarczy zmienić zegary i podłaczyć kostkę, kable od zasilania i aparatu zapłonowego powinny być już w kostkach. Najlepiej poszukaj w archiwum tego forum, albo na jakiejś stronce ASTRY.

nie ma instalki podlaczonej!!!trzeba ciagnac!!!ja zmienialem zegary wlozylem w kostke i nic nie ma kabli!!!!

Cytat:
2006-04-27 17:31:50, danszuwarek pisze:
nie ma instalki podlaczonej!!!trzeba ciagnac!!!ja zmienialem zegary wlozylem w kostke i nic nie ma kabli!!!!

ech oszczędzają na wszystkim...
zolwik1211 szukaj schematu i podłaczaj sam, to nie jest trudne

W moim poprzednim samochodzie (nie powiem jakim zebym bana nie dostal ) bywalo roznie. Tzn. w pewnych modelach byla instalacja, w pewnych nie . . wiec moze poprstu warto wsadzic na chwile zegary z obrotkiem i zobaczyc.

Cytat:
2006-04-26 22:22:14, zolwik1211 pisze:

W wiekszości astr cała instalacja jest i po zamianie dech obrotek działa bez problemu i pojawia sie kontrolka rezerwy.
Problem jest z astrami z początków produkcji od 94 roku nie powinno być problemu. Bynajmiej w byłej mojej astrze 1,4 8V produkcja 97 Żerań cała instalacja była nic nie trzeba było dociągać