MotoNews.pl

Kennzeichenlicht???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
komunikat umieszczony w temacie czasem wyswietla mi komputer czytałem wypowiedzi na forum ale nie wiedze tam zadnych konkretów.
Sprawdzilem bezpieczniki potem czy wszystko z tylu auta swieci pozostaly tylko wartości mocy żarówek, które musze sprawdzic pozatym wszystko gra ??? ktos ma jakiś pomysł co sie moze dziac??? komunikat pojawil sie kilka razy od zakupu auta (model bmw e36 320i)

[ wiadomość edytowana przez: dejot dnia 2006-04-28 10:20:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: dejot dnia 2006-04-28 21:16:01 ]

Tak jak piszesz może to się dziać z powodu nie takich jak przewidział producent mocy żarówek (z tego co ludziska piszą na forach przechodzi po zmianie żarówek na właściwe; dzieje się tak w wielu typach), albo masz gdzieś zwarcie lub brak styku. albo po prostu bezpiecznik-czasami uszkadza się tak że wygląda na dobry a można se go wsadzić... podobnie może być z żarówkami-ja tak miałem: wyglądała (od pozycji) na zupełnie dobrą, a raz świeciła a raz nie.
Napisz jeszcze czy miałeś tak od zakupu czy nagle się zapaliło i podaj model twojego autka, może ktoś będzie miał jakieś jeszcze głębsze refleksje
...::: Edit :::...
ten komunikat oznacza że coś nie halo z żarówkami od tablicy rejestracyjnej o ile dobrze pamiętam (koszt takiej żarówki w moim przypadku to 1zł) może warto iść tym tropem...

[ wiadomość edytowana przez: Marek_bmwe30 dnia 2006-04-27 23:17:05 ]

kennzeichenlicht znaczy tyle co awaria podświetlania tablicy rejestracyjnej ) miales racje zarówka była przepalona tzn podczas wstrzasów autem włukno wolframowe czasami zwiralo z drucikami stykowymi i swiecila a innym razem nie swiecila(przerwa w obwodzie) i wtedy wlasnie komputer krzyczało awariii problem zalatwila wymiana żarówek)))