MotoNews.pl

Naprawa daszku w cabrio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanie do szczęścilwych posiadaczy cabrio jaki posiadacie dach u siebie, orginaly czy już wymieniany...
A jeżeli macie już wymieniany daszek to gdzie dokaonaliście wymiany i ile was to kosztowało.

mam nowy uszyty u tapicera 400 zl wszystko material kupilem po 18 zl metr nie najlepszy ale nie cieknie noi powiem ze nie jest to takie proste ze wzgledu na to ze tapicer powiedzial ze wiecej sie nie podejmie takiej roboty oczywiscie za taka kase

narazie "odpukać" daszek jest fabryczny i jak narazie mam tylko jedno niewielkie rozerwanie, ale orietowałem się już w temacie wymiany na nowy i tu pojawiły się własnie problemy, pytałem u tapicerów w mojej okolicy i nie mieli zbyt dużego doswiadczenia w takich projektach wiekszość z nich jeszcze czegoś takiego niewykonywała, widziałem dach w kadecie, gość który to robił podjoł sie tego pierwszy raz i miał problemy, po całej akcji dach w miejscu gdzie przylega do przedniej szyby, na rogach tej krawedzi wygladał do d... , materiał odstawał, wiało, lało.
Wtedy kumpel wynalaz gościa chyba z wrocławia, facetowi zajeło to dwie godzinki, przyjechał skasował 1600, cena zależy od rodzaju materiału jaki chcesz mieć ,ale w ogólnym rozrachunku robota pierwsza liga. Było to jakiś czas temu, ale cena napewno niespadła rynek sie rozwija widać coraz wiecej cabrio
Moim zdaniem lepiej zapłacic i miec suche fotele

to on

jjjjjjjjja sie u mnie dowiadywałem do mk 4 u tapicera który naprawdę się na tym zna i to robi , ma do tego specjalne szablony(widziałem efekty-super).Pokazywał mi materiał bardzo zbliżony do oryginału. Ten materiał kosztuje rzekomo 200 zł metr kwadrat i stosowany jest w najnowszych bmk-ach ,cena 1500zł. ,aaaa i jeszcze słyszałem o drugim tepicerze też dobrym i znającym się na rzeczy z materiału ktory wygląda jak przemakalna tkanina i nie wiem czy to jest dobre, ale podono nie przemaka(jest do tego specjalny impregnat) z kolei taki materiał ja widziałem w nowszych bmk-ah i mesiach, koszt 800zł. i terez nie wiem co mam wybrać, koledzy doradzcie, który jest lepszy?

No to sprawa wygląda tak:
Mam oryginalny dach i w tym roku wymieniam go na nowy. Z tego co sie orientowalem to jest firma w Łodzi bodajże Tapcar co zajmuje sie dachami do cabrio -> sciagaja z Niemiec oryginalne gotowe dachy i w łodzi je montują tylko. Ceny daszków u nich to PCV-1200zł, Sonnanland - 1700 zł, montaż dachu 400zł. Te same dachy jednak mozna kupić w Niemczech o 500zł taniej
Czyli Sonnenlanad (taki jak np BMW,Audi) w Niemczech kosztuje 280-300 ojro czyli roznica w cenie jest duza.
Ja prawdopodobnie zamowie ten z Niemiec i ktos przy okazji mi przywiezie

dzieki wszystkim za wypowiedz ja też mam tylko małe pęknięcie w wiadomym miejscu i jakoś badzo mi to przeszkadza wszyscy mówią daj spokój jest git ale ja postanowiłem wymienić na nowy, jutro zadzwonie do tego kolesia z W-cka i zapytam co i jak . Pozdrowianka i miłego wypoczywanka...

witam

pewnie juz widzieliscie ale na wszelki wypadek podam
http://www.cabriolety.pl/
http://www.cabrio.pl/

pozdrawiam
Bajbus

No i stało się zamówiłem u kolesia nówke daszek (nowy model) trzy warstwowy stosowany w najnowszych modelach cabrio, dogadałem się z nim na 2 tyś pln początkowo chciał 2300zł ale złamał się przy licytacji w przyszłym tygodniu essi bedzie miał cacy daszek wow! jak coś to wystawie fotki na forum