Prostowanie felg:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wiec...kieruje do WAS pytanie gdzie w okolicach RYBNIKA (woj. śląskie) można odbyć takowy zabieg...wiem że przednie lewe koło zrobiło się lekko "jajcowate" podczas ostrego hamowania no a niewiem czy pomoże wyważenie koła i ustawienie zbieżności...

i na koniec jeśli by ktoś wiedział ile taki zabieg kosztuje to byłbym wdzięczny za podanie możliwie przybliżonej ceny

pozdrawiam

ile w rybniku to nie wiem, ale we Wrocku kiedyś passatem w dziure wjechałem i trzeba było felge troche postukać zapłaciłem 25-30zł.. jakoś tak.. nie wiem jakie masz felgi ja mam w fordzie 13' i nie bawił bym się w prostowanie bo można używki kupić za podobną cene

tylko że takie jak Ty prostowałeś to tam pikuś...ale z 16" i ET 35 lekko i tanio raczej niebędzie...

wiec dalej czekam na wypowiedzi...

W łodzi prostowałem pogiętego aluska 15" za 120 zeta - w jednym zakladzie powiedzieli mi że juz nie ma czego prostowac, gdzie indziej za w/w kwote mailem idealnie wyprostowaną felge

aha a powiedz mi jeszcze czy to byl takiś zakład specyfikujący się tylko prostowaniem czy można zapytać u gumiarzy czy posiadają takowe zdolności...

ogólnie byłbym wdzięczny za jakie kolwiek informacje...

u mnie jest koles co naprawia takie felgi ze szok, podobno kazda felge sie da uratowac ale szczeze to bym sie bał jezdzic na takich. pokazywał mi felge pekniatą na pół i z wyłąmanym kawałkiem rantu, mówi ze bez problemu sie to zrobi on to spawa a potem prostuje. prostowanie to 80zł prostowanie z maloewaniem 130zł

Raczej są to specjalistyczne zakłady. Czasami znajduja sie gdzieś przy wulkanizacji, ale to nie reguła. Myślę, że spoko możesz się spytać oponiarzy w swoim mieście gdzie naprawiają felgi - na 100% będą wiedzieli.

mozna tutaj

w Opolu taki zabieg kosztuje do 80 do 120 zeta

dziękuje WAM bardzo za wypowiedzi, bardzo mi pomogliście

jutro jade się pytać co i jak, pierwsze do gumiarzy a potem do pewnego zakładu który znajduje się w RYBNIKU/Zebrzydowice, jeszcze raz dziękuje za wypowiedzi

pozdrawiam