MotoNews.pl

Przy zapalonych swiatlach nie gasnie silnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie tyle ze moze wyjasnie bardziej szczegółowo, jezeli ma swiatla mijania lub drogowe wlaczone to moge spokojnie wyciagnac kluczyk i silnik nie zgasnie, jezeli przelacze swiatal na postojowe lub wylacze auto gasnie bez problemu. Jezeli swiatla sa nie wlaczone to tez moge zgasic i zapalis jak mi sie podoba. Moj escorcik jest sprowadzony z niemiec i pomyslalem ze moze wczesniejszy uzytkownik sobie zalozyl jakies zabezpieczeni by swiatel nie zapomniec wylaczyc. Ale na samym poczatku jak go mialem to wszystko bylo ok poprostu samo sie tak jakos przestawilo pewnego dnia. Oco w tym chodzi. Z gory dziekuje za odp.

nietypowy problem ale ja po soich przejsciach juz sie takim ytuacjom nie dziwie....... najprawdopodobniej masz gdzies przebicie w wiazce kabli i prad ze swiatel zasila system zaplonowy............ usterka raczej kiepska do zdiagnozowania bo musisz przejrzec wszyskie wiazki kabel po kablu
Ale zycze powodzenia - mi kiedys rowbie dziwny problem zajal kolo tygodnia na sprawdzenie calej instalacji (u mnie przetrta byla wiazka pod przednim nadkolem po stronie kierowcy)

teraz jak cieplutko to moze sie skusze na przejrzenie tych kabli ale jak pomysle ile ich jest i jak sie do nich dostac to az sie odechciewa ale teraz jak przewaznie jezdze bez swiatel to az tak bardzo mi to nie przeszkadza

Ja tak miałem u siebie, jak elektryk dołożył mi drugi włącznik świateł. Prawdopodobnie masz jakieś udoskonalenie zainstalowane Ostatnio przerabiałem licznik i jak połaczyłem dwa plusy (od zegarka i od paliwa chyba) to była cały czas właczona stacyjka. Jeśli chodzi jednak u CIebie oświatła to bym włąśnie to sprawdził, skąd jest plus na światła itp..

w ładzie miałem podobnie.

okazało się, że mam źle podłączoną stacyjke, musiałem 2 kable przepiąć.

nie wiem skąd się to wzięło, podejrzewam, że poprzedni właściciel montował nową stacyjke