| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
is155 TOYOTA DRIVER IS 200 Dziergowice | 2006-04-30 11:55:12 Konkretnie to: lampka sygnalizacji zbyt niskiego poziomu płynu hamulcowego oraz niedostatecznego podciśnienia w obwodzie wspomagania układu hamulcowego(tylko wersje z silnikiem wysokoprężnym) |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-04-30 12:13:45 to 1.6 16V. Co oznacza "niskie cisnienie ukł. ham.?" tzn. jak temu zaradzić? DO zrobienia czy servo do wymiany? |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-04-30 12:18:08 u mnie ta kontrolka się zapalila kiedy poszla uszczelka w loczku i caly plyn hamulcowy spierdzielił
sprawdz ile jest płynu i jak hamuje czy wysoko pedal czy przy samej glebie łapie |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-04-30 12:19:23 U mnie w Corolli też się świeciła to wystarczyło dolać płynu hamulcowego ogólnie jeździsz, hamujesz klocki się zużywają i płynu ubywa. Ale może to być też coś innego ale to już koledzy się wypowiedzą ![]() |
is155 TOYOTA DRIVER IS 200 Dziergowice | 2006-04-30 12:30:49
Masz benzyniaczka więc druga opcja z pompą podciśnienia odpada,zostaje poziom płynu hamulcowego sprawdzić ewentualnie klocki hamulcowe. |
chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2006-04-30 19:46:08 a może czujnik dżwigni ręcznego ... |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-05-02 10:34:33
Tego bardziej się boję niż zużytych klocków/szczęk. Nie wiadomo w którym momencie puści na całego i żegnaj gienia, a grzebanie w starych, zardzewiałych przewodach hamulcowych nie należy do przyjemnych rzeczy. To jak rosyjska ruletka - odkręci się albo urwie
Zużyte klocki przynajmniej widać gołym okiem i wiadomo że trzeba się przygotować na wymianę
Pozdro. |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-05-02 16:26:11 Witam! Paląca się kontrolka hamulców to jest pierwsze i ostatnie ostrzeżnie że coś jest nie w porządku, drugiego już nie będzie. Możemy pojeździć nawet miesiąc na palącej się kontrolce , ale możemy tez przekonać się że to już jest naprawde koniec hamulców i zatrzymać się na tylnej części ciała jakiegoś samochodu , albo jeszcze gorzej na tylnej części ciała jakiegoś pieszego(
Tak jak napisał Perzan rosyjska ruletka dla tych co chcą ekstremalnych wrażen z jazdy) Sam kiedyś jeździłem z taką kontrolką ale wiedziałem że to wyciek płynu i uzupełniałem go od razu , aż dostałem sprawny tłoczek hamulcowy. a dolewałem co kilka dni. Teraz już nic nie musze dolewać. Pozdro. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2006-05-02 16:30:51 ] |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-05-17 18:31:16 Na szczęscie okazało się ze to uszczelniach przy cylinderku. Wymienili mi i jest git. Ale faktycznie muszę się zastanowić nad tym co radzi Perzan. Chyba se sprawdzę wszystkie przewody
Założyłem swojej laluni nowe kapciory (misiaki 3A) i przy tej okazji zobaczyłem, że tylne lewe koło blokuje. Zdjąłem bęben i trochę odkręciłem nakrętkęm która jakoś łączy szczęki . Takiego patentu jeszcze nie wiedziałem; wygląda jak mechanizm samoregulujący- długa sruba z nakrętką o zębatej powierzchni blokowanej blaszką. Troszkę odkręciłem i bęben chodzi lekko. Zrobiłem błąd??? |