Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
morfeusz_st Warszawa | 2006-05-01 20:27:46
Tak, napięcie jest. Pozdro Morfi |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-05-01 20:39:01 No to albo nie styka coś albo zapchały/zatarły/spaliły się silniczki ![]() Odłącz jeszcze dla pewności od silniczka przewód którym tłoczony jest płyn. Jak dalej nie działa to nie jest dobrze. Pozdrawiam |
![]() Linek TOYOTA DRIVER E11 2.0 D4D Łódź | 2006-05-02 09:48:01 akurat w tej długiej majówce naprawiałem nieszczelność zbiornika w nowym nabytku Teścia czyli ave 1998 2.0 td
Do rzeczy masz w dolnej części zbiorniczka dwie pompki jedna z czarnymi wtyczkami a druga z czerwonymi, która jest do tyłu a która do przodu to nie wiem ale spróbój zamienić na chwilę pompki wtyczkami i zobaczysz czy to wina pompki. albo tymczasowo zamienić i przewodziki i wężyli, zbiorniczek montowany jest na 4 śrubki 1 odkręcisz z góry po podniesieniu maski i wyjeciu zbiorniczka wyrównawczego do chłodnicy 2 i 3 odkręcisz z dołu po zdjęciu osłony silnika 4 odkręcisz przez otwór halogena miłej zabawy życzę ![]() |
morfeusz_st Warszawa | 2006-05-02 22:14:29 Witam!
miałem dziś chwilkę i przyjrzałem się bliżej sprawie. Szkoda, że wcześniej nie widziałem opisu kolegi Linek, bo zacząłem odkręcać zbiornik od nadkola (koło trzeba było zdjąć), później pod maską i przez otwór halogenowy, a z ostatnią najwięcej się namęczyłem, bo dostawałem się do niej przez otwór po kierunkowskazie - poza tym dostawałem się z "ziemi" (nie miałem dostępu do kanału). Sprawa jest jasna do wymiany jest pompka. Nie wiem jak to się stało ale jest pęknięta wdłuż - uszkodzenia nie było widać bo było od strony zbiornika. Ciekawe jest to, że pompka nie przeciekała. Narazie podłączyłem tylnią pompkę pod przednią szybę. Teraz mam pytanie czy po nową pompkę muszę wybrać się do firmowego sklepu przy ASO, czy moze są jakieś godne polecenia firmowe sklepy Toyoty w Warszawie i okolicach, a może "bawić" się w zamienniki - jaka jest Wasza opinia jeśli chodzi o części nieorginalne do ave? Pozdro Morfi PS. u mnie lewa pompka (z czerwonym wtykiem) to była tylnia, a czarna - przednia. Na zbiorniku były również napisy R (Rear) i F (Front) . |
![]() tojotka_wojtusia TOYOTA DRIVER toyota Carina Żyrardów | 2006-05-02 22:29:17 Witam.Zajżyj na allegro-motoryzacja części.Pozdry ![]() |