Centralny zamek do Mk4.... Jak to zrobic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. CHcialem dolozyc centralny zamek do MK4, taki z allegro. Z powodzeniem montowałem taki w Renault 19. Jednak z MK4 wiadomo w którym miejscu są rygielki i jak bardzo ciężko sie je wciska. Podejżewam ze taki siłownik 3kg sobie z tym nie poradzi. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?

Uuuu tutaj moge sie wypowiedziec. Razem z ojcem w zeszlym roku..? tak! montowalem taki wlasnie z allegro ze ZWYKLYMI silownikami. Z alarmem zaplacilem kolo 160-170PLN za niego. Wszystko dziala BEZ najmniejszych problemow. Oczywiscie... wszystko ladnie nasmaruj. I laczysz sie do poziomych cięgien...blaszkami, ktore oczywiscie sa w zestawie. Naprawde dla kogos kto "nie ma 2 lewych rak" bedzie to pol dnia spokojnej roboty!!!.
Centralny dziala..przez zime ZERO problemow!. Teraz tez zero problemow. Tylko mocno wszystko posciągaj, poprzykrecaj bo u mnie z tylu (orion 4d) cos roznie sie otwiera..bo zsuwa sie mocowanie. Ale to tylko do poprawki.
Uzywa sie przyjemnie!. Jesli chodzi o samo mocowanie silownikow... jest multum opcji, gora dol, lewo prawo... ciegno jest dlugie i w kazdym miejscu mozna sie przymocowac. Jakbys mial jakies problemy PISZ postaram sie odpowiedzie!
Dodam ze za taki sam alarm + central 4drzwi chcieli u mnie w miescie od 550 do ponad 600 PLN !!!! Mnie kosztowalo to mniej niz 200!

witam czemu chcecie laczyc do pozimych ciegiel skoro zamek posiada dzwigienke do ktorej montuje sie silownik
ja zalozylem bezposrednio sam silownik na ta dzwiegienke i choidzi bez -problemu.

Ja co prawda zakładałem sam sterownik, ale troche widziałem przy zamkach. Przecież MKIV miały centralne zamki, także jest odpowiednie miejsce w drzwiach aby zamontować siłowniki, więc nie ma z tym problemu, tylko śruby do mocowań moga nie pasować ale to najmniejszy kłopot, zamki mają pewnie też gotowe wyprowadzenia do drutów pociągających rygielek.