Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-04-20 22:02:46 jak by to okreslić???
miałem i mam doswiadczenia co do OMY 94/95 bo takową posiadam i mam cos do powiedzenia co do tego modelu , ale nie wiem co cię interesuje???????? gdybyś był nadal chłonny informacji to jestem do dyspozycji... pozd. ziomka ![]() |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2003-04-22 08:09:54 Ja mam Omesię z '96 i wiem, że się narażę szanownemu LOB, ale muszę powiedzieć, że teraz żałuję. Być może mam pecha, trafiłem na zły egzemplarz ale powoli mam tego auta dość. Nie mówiąc o tym ,że jest to skarbonka to jescze od ch..ja biegania. Obawiam się czy mogę pojechać 200 km od domu, nie wiem czy dojadę i wróce z powrotem. Tak czy siak życzę powodzenia jeśli chcesz Ome może będziesz miał więcej szczęścia.
Pozdrófka |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2003-04-22 09:46:31 rocznik 94/95 nie maja dobrego zdania lepiej bylo z poznijeszymi,
pamietaj jak bedziesz kupowal o 3 zasadach - zadnych wyciekow ZADNYCH - i auto ma byc nie BITE - masz byc max 3-4 wlascicielem To zapewni Ci przyjemnosc z użytkowania i mniejsza dziurke w kieszeni. |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-04-22 10:26:39 Arklin bardzo mi przykro że twoja Omesia jest niegrzeczna ![]() Pozdrawiam. A mój wspólnik kupił Audi A6 rok 96 i kupe roboty kosztowało go doprowadzenie auta do porządku po dawnym właścicielu- dyrektor KGHM. |
![]() 3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2003-04-22 16:40:13 Najbardziej "udane" modele byly po CZERWCU 1996 !!!! |
![]() totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-04-22 20:11:23 a ja tam wymieniam klocki ,oleje i jeżdze !!!!!!!!!!
autko bez zarzutu (ale wyszukane u niemców). jeżeli wcześniej jeżdził OMĄ morderca to tak bywa jak u Arlkina !!!!!!!!! pozd. ![]() |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-04-23 21:37:00 Ja również zgadzam się z opinią, że jeśli poprzednik (cy) zajeździli bestię to nie ma rady. Jeśli natomiast była eksploatowana normalnie, to nie psuje się częściej niz inne. Ja ze swoją nie mam wiele problemów, a te które są no cóż, jak się ma 210 tkm i 8 lat trudno wymagać cudów. Przestrzegam natomiast zasady, żeby montować prawdziwe części, a nie jakieś wynalazki i jak na razie wychodzi mi to ( i mojej omesi ) na zdrowie. Zarobek na podróbkach nie jest wart kłopotów takich o jakich pisze Arklin, choć nie sugeruję, że oszczędza na częściach. Jedynym moim poważnym zastrzeżeniem co do mojego rocznika jest korozja nadwozia, podobno od 96 r stosowano już ocynkowane blachy. Jeśli zbiorę kaskę przesiadam się wyłącznie na omesię, nie masz lepszej gabloty, tylko warunek coby miała najwyżej 3 latka. |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2003-04-24 13:21:12 jest jeszcze jedna opcja - kupić oficjalnie zajechaną ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: dARTi dnia 2003-04-24 13:22:43 ] |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-04-24 20:20:45 Tyz prowda dARTi !! |
_Krzysiek_ Opel Omega B Szczecin | 2003-04-24 23:56:09 To jak to w końcu jest z tymi ocynkowanymi blachami. Ktoś mówił na zlocie, że nawet całkiem nowe omegi nie są w 100% ocynkowane.
pzdr _Krzysiek_ |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-04-26 01:19:15 Ocynk od 96r, potwierdza się to w kilku źródłach. Niestety, większość naszych bestii trafia do nas po wypadkach. W przypadku napraw blacharskich jakość nadwozia maleje proporcjonalnie do zakresu naprawy i poziomu technicznego warsztatu, a jak sądzę nigdy nie wroci do stanu "fabrycznego". Pozostaje mieć nadzieję, że stać nas będzie kiedyś na zakupienie świżo urodzonej omesi i piastowanie jej od niemowlęcia, czego żtczę wszystkim z sobą włącznie. ![]() |