Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-20 16:04:37 Hmmm tylko 2 elipsy ????
No cóż. Ja proponowalbym ci zakup basów - 12 - 15 cm w drzwi 2 * elipsy 6*9 - na połke i wysokotonówki - do przodu. kiedys wymysliłem jak to zwymiarowac sorry ale nei mam juz tej fotki tylna wysokosc pólki to polowa wysokosci głosnika a przednia to polowa tylnej wysokosci. I wszystko jasne - jak chcesz by malo zajmowało to bedzie mialo mały litraz. A jezeli chodzi odrzwi to jakeis normalne basy podpiete z wysokimi tonami. Koszt głosników to 200 zyli + okablowanie. Wysokietony najlepiej zamontowac na górze auta górne słupki. Ps Ja w audi owłozyłem cos koło 1200 złotych ![]() |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-04-20 19:24:46 A ja kupilem 2 glosniki za 70 zl i 2 adaptery i przykrecilem na 2 srubach do tylnej polki i styka,smiga i gra. |
![]() Genius Fiat 126p. Radzionkow | 2003-04-21 07:44:56 Cze wam!!!
Niewiem jak wy ale wydaje mi sie ze kazdy malutki jakis zlodziejaszek moze wytargac ci te polke i osobiscie opracowalem sobie inny plan naglosnienia auta proponowal bym (sam bede tak montowal glosniki jak skoncze remont)zamontowanie glosnikow do tylnich blotnikow tam gdzie sa zazwyczaj montowane pasy z napinaczami ladnie wytlumic to wszystko i mozna wsadzic wedlug moich obliczen ladne 6x9. A do przodu proponowal bym jakies skromne tweetery i bass 12 lub 16 cm. |
![]() LoRd_S F&F Sympatyk 126p Bielsko-Biała | 2003-04-21 11:15:12 Moja polka ma 101 cm szerokosci (lepsza by byla na 102cm), wysokosc od strony tylnej szyby to 15cm, a ta czesc do ktorej mocowane sa glosniki ma 26cm wysokosci. Ale lepsza by byla o wiekszej pojemnosci - lepszy bas, ale jestem ze swojej zadowolony. Ladnie obic jakims materialem tapicerskim i bedzie git.
Pozdrawiam Sebastian |
![]() Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-04-21 15:44:47 Ja chcialem wsadzic tam glosniki...tzn. w boki...ale okazalo sie ze trzeba powycinac te wzmocnienia(na 6"x9")...i zrezygnowalem... ![]() |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-04-21 17:20:19 Witam ![]() ![]() I jeszcze jedno wszystko na tylnej półce przykręcać porządnie bo w razie wypadku moze łeb urwać ( a juz jak widze ludzi co wożą gaśnice na tylnej półce to mnie szlag trafia ![]() ![]() |
![]() Emitu Fiat 126p Poznań | 2003-04-21 17:48:56 Ja wlasnie chce montowac audio i totalnie mnie wybiliscie!
To wkoncu jakie i gdzie te glosniki montowac zeby ladnie lupalo? |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-21 18:08:10 Wiec co do połki.
TO wymusza litraz. Pierwsze moje audio to były 2 pudełka osobne. W koncu i tak je przerobilem na pólke - litraż. Teraz podnioslem trochę półke - wiekszy litraż . koniecznie zamknać ja od dolu. A z prozdu tweeterki i starczy. Teraz mam filharmonie 8 głosniczków ![]() |
![]() Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-04-21 22:56:31 ja umieściłem głośniki poprostu w półce, wyciełem otwory pod głośniki a głośniki zamontowałem najpierw do płyty wiurowej (każdy oddzielnie, żeby nie wchodziły za głęboko w półke) a nastepnie do półki...do tego ładna wykładzinke, maskownice głośników i gotowe. Nie ogranicza widoczności, elegancko wygląda, nie zajmuje miejsca na półce a jak gra... ![]() |
![]() Emitu Fiat 126p Poznań | 2003-04-22 10:06:50 Pow opisz Swoj sposob jesli mozesz!
Ja po porzeednim wlascicielu mam dziury w polce i moge zamontowac jak Lunatic ale zalezy mi na bardzo dobry basie! |
![]() Pow 126 elx Katowice | 2003-04-22 22:07:34 EMITU - wiec tak, glosnik jest ALPHARD - on ma dosc duzy magnes - chodzi o wyciecie dziury w blasze (do tej komory gdzie wlatuje bokami powietrze do chlodzenia silnika) - jesli masz juz taka dziure na srodku to wybierz ten sposob. Moj glosnik wszedl na styk - magnes jest moze 1 cm nad dolna scianka tej komory a srednicowo tez idealnie wszedl za tylna kanape. Jest to zrobione w taki sposob ze do tego dobudowujesz polke do wysokosci szyby, na srodku glosnik ktory zabudowujesz naokolo ("kwadrat") do tej komory i uszczelniasz tak ze za tube robi ci cala ta komora na powietrze chlodzenia. Na "kwadrat" nakladasz blat z okraglym otworem na glosnik, skrecasz wszystko - glosnik wchodzi w ta kwadratowa forme i nizej do komory. Wszedzie silikon, bo musi byc szczelne jak chcesz ladny bass. A po bokach blatu (poza tą kwadratowa forma) wsadzilem srednie z gwizdkami - to nie musi byc juz szczelne bo to sie tak nie trzesie.
Raz zamontowalem ale niedokladnie cos chyba uszczelnilem to bass byl nie za fajny, dopiero na drugi dzien uszczelnilem porzadnie i bylo OK. Tak samo - jak jechalem szybko to powietrze zbyt szybko wlatywalo bocznymi wlotami i bass sie tracil - dlatego za tylnim oparciem, zrobilem w blasze dodatkowy maly otwor zeby nim mogla basowka powietrze wydmuchiwac (taki bass reflex) ![]() Pozdrowka! |
seba126 Fiat 125p Piekary Śląskie | 2003-04-23 15:49:21 teraz juz sam niewiem ![]() |
seba126 Fiat 125p Piekary Śląskie | 2003-04-23 15:49:32 teraz juz sam niewiem ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-04-23 17:18:04 Wiec to nie jest albo półka albo drzwi.
Sek w tym ze kazdy glosnik zagra inaczej w róznych miejscach. Ja mam i tu i tu a zreszta ja jestem audiofilem ![]() Jak jestes poczatkujacy to pólka - najlepsze za najtansze drzwi trezba wygłuszyc. |
![]() Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-04-23 17:54:19
ja miałem elipsy firmy Boshmann 450W podłaczone pod radyjko Panasonic 4x45W i trukało wyśmienicie! głęboki, płynny i dynamiczny basik - miodzio, polecam! |