Jaką końcówkę tłumika założyć ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Założyłem nowy tłumik, tak jak na zdjęciu, ale czegoś mi brakuje. Myślę że fajnej końcówki. Prosiłbym ewentualnie o sugestię np. aukcji z allegro którą wybrać, bo na tuningu kompletnie się nie znam, a nie chciałbym żeby to wyglądało zbyt wulgarnie (wsiowo).
ZA końcówkę gotów jestem zapłacić ok. 50-80zł (więcej to chyba rozrzutność).
Na allegro sporo tego np. taka i trudno mi coś wybrać. Średnica rury to 43mm.
Może ktoś ma zdjęcia swoich końcówek ?

[ wiadomość edytowana przez: pjacek26 dnia 2006-05-02 22:37:49 ]

Cytat:
2006-05-02 22:37:04, pjacek26 pisze:
Witam Założyłem nowy tłumik, tak jak na zdjęciu, ale czegoś mi brakuje. Myślę że fajnej końcówki. Prosiłbym ewentualnie o sugestię np. aukcji z allegro którą wybrać, bo na tuningu kompletnie się nie znam, a nie chciałbym żeby to wyglądało zbyt wulgarnie (wsiowo). ZA końcówkę gotów jestem zapłacić ok. 50-80zł (więcej to chyba rozrzutność). Na allegro sporo tego np. taka i trudno mi coś wybrać. Średnica rury to 43mm. .."

Jezeli mogę coś zasugerować to nie wybierałbym żadnego badziewia w tym stylu jak na w/w aukcji ...może i fajnie wygląda ale tylko tyle ( i to krótko bo za 3 miechy będzie do wyrzucenia)

Może coś z oferty Ultera czyli prawdziwą końcówkę z prawdziwej stali nierdzewnej prawdziwie mocowaną (czytaj spawaną) do tłumika ??....nie znam aktualnych cen ale łatwo chyba znaleźć i na pewno WARTO zapłacić 50% więcej za coś co wytrzyma 500% więcej

Sam stoję przed podobnym dylematem, myśłe o założeniu jakiejś końcówki ale tak jak kolega wyżej napisał, trzeba jakas wspawywaną i dobrej firmy.
Wydaje mi sie że trzeba by było najlepiej dospawac się do puszki tłumika wtedy to bedzie wygladać fajnie no ale to trzeba by miec końcówkę o długości około 40cm.

Cytat:
2006-05-02 22:37:04, pjacek26 pisze:
Witam Założyłem nowy tłumik, tak jak na zdjęciu, ale czegoś mi brakuje. Myślę że fajnej końcówki.

A klimatyzację już naprawiłeś?

Cytat:
2006-05-03 20:47:59, JaRabbit pisze:
A klimatyzację już naprawiłeś?

No właśnie jutro będe wiedział.
Mechanik wymienił mi sprężarkę klimy (tzn. chodziło o jakiś elektromagnes ale miałem całą spręzarkę więc wymieniliśmy), zrobił przewód od włącznika ale dalej nie działa. tzn. zadziałała i chłodziła na krótko, więc wysłał mnie znowu do gościa od napełniania klimy czy ciśnienie jest ok.
Tym razem sprawdziłem znowu czujnik o któym była mowa (od niskiego ciśnienia) i po jego zwarciu klima działa (ale robiłem to tylko na kilka sekund).
Jutro się okaże czy po zadziałąniu klimy na pewien czas uciekło ciśnienie, czy to szwankuje ten czujnik, albo jeszcze coś innego.
Dam znać jutro ! Mam nadzieję że będe miał już klimę

Cytat:
2006-05-03 20:43:36, SebaE pisze:
... Wydaje mi sie że trzeba by było najlepiej dospawac się do puszki tłumika wtedy to bedzie wygladać fajnie no ale to trzeba by miec końcówkę o długości około 40cm.

Wydaje Ci się..

Wygląda to paskudnie...może mniej paskudnie niż fabryka albo raczej bardziej bo.... bardziej się rzuca w oczy ..niestety taka to konstrukcja że niewiarygodnie ciynżko coś logicznego zrobić

.....noooo chiba, że masz dokładkę na tył, która zasłoni ten "piękny widok" z boku ....inaczej leżysz

Widziałem jeszcze inne rozwiązanie...czarno matowy wylot na znacznej długości a dopiero potem nierdzewna końcówa....to wyglądało zdecydowanie najkorzystniej

A ja szukam i szukam i znalesc nie moge oryginalnej koncówki do Passata B3 owalna ze stali nierdzewne tzw. "drapanej" ma dlugosc 30cm. (moj wujek w pasku ma taką ale mi nie chce dac ani sprzedac jej. Ma ją juz 6 lat i nic sie z nią nie dzieje.

Bogdan ma 100% racji że musi być spawana.
Taka mi się teraz podoba i daje inny dźwięk z tłumika, tylko że ona ma średnicę 5cm, a ja mam rurę 4,3cm

ja sobie instalnąłem taką narazie....

ojciec mi kupił w lidlu za 30 zł bodajrze... z boku wygląda nienajlepiej... ale z tyłu jest spoko

musze podnieść tłumik bedzie lepiej wyglądać..... ale jak na razie nie mam jakoś weny, ani kanału.... bo w moim woda

ile koni ci przybylo? zaraz skocze do biedrąki i tez sobie nabede..od razu 5 szt ..starczy na rok jak bede zmienial co 2 miesiace jak stara zardzewieje kolber no kurde no..koncowke jak juz ma wygladac to trza przyspawac od samej puszki tlumika i tyle..wiem bo sam pare takich produktow jak twoj rodem z tesco mialem..i wszystkie polaczylo jedno..szybko postepujaca ruda..

cicho

na końcówkę jest 3 lata gwarancji

i powiem Ci szczerze że produkty z biedronki nawet sie nie umywają do tych z lidla......

30 zł to nie taka straszna kasa..... poczekamy zobaczymy

wcześniej esperak wyglądał kijowo i z tyłu i z boku.....

teraz wygląda kijowo tylko z boku

więc jakis plus tego jest

Mam jakąś końcówkę w piwnicy (wywaliłem zaraz jak kupiłem złomiaka). Wypicuję pastą do zębów i ze dwie dychy chyba dostanę.

Mam dwie owalne końcówki z wydechu Ultera .... tzn z tego co z niego zostało ... ruda go zjadła a końcówki nawet nietknięte ....

Tyle, że tak jak mówicie trzeba by je dospawać bo nie są przystosowane do innego montażu /// długość ok. 20 cm ...

Może tu nie do końca wszystko widać, ale jest to podwójna (a właściwie, to powinienem napisać "są dwie" ) końcówki Ultera.
W ub. roku wczesną wiosną zapłaciłem za nie chyba coś około 120-140zł (coś wytargowałem u gościa, bo powiedziałem, że należę do Klubu Espero)

PS.
Tyle tylko, że wtedy to ja przerabiałem cały wydech.
Acha... został kawałek - ten odcinek wygiętej rury mniej wiecej pod siedzeniem z tyłu, bo w niczym nie przeszkadzał i gościowi w warsztacie nie chcialo sie takiego doginać. Poza tym - wszystko zmienione

[ wiadomość edytowana przez: Mihty dnia 2006-05-06 11:35:59 ]