| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2006-05-03 14:07:20 Gratuluje wyprawy znam kilku Ukrainców i ich opowieści pokrywają sie z Twoją delegacją.Drogi mamy jak stół jesteśmy kulturalnymi kierowcami i w ogóle u nas nie kradną aut.Z ich opowieści wynika ze najwieszą mafią kradnącą samochody na dzień dzisiejszy jest Policja.Znudziło sie chłopakom zbierać haracz od złodziei bo trochę mało kasy więc sie zorganizowali i sami walą auta przyjezdnym.polakom nie bo przyjeżdżamy starymi knotami.ale zachodnia europa to normalka.Podobno tam nikt przy zdrowych zmysłach nie zostawia samochodu na ulicy bo rano nie ma do czego wsiąść.I jeszcze jedna ciekawostka-Ukraina jest bardziej europejska niż Polska bo tam można zarejestrować max. 5 letnie auto.w związku z tym obowiązującą walutą jest dolar a za omcie B średnio krzyczą ok 5000 USD |
majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2006-05-03 20:05:59 Mieszkał byś tak jak ja przy granicy to byś bez ukrainy nie mogł żyć! Wspaniały kraj (wszystko tanie) najlepsze sa soki! Ale musze ci pogratulować ze zatankowałeś zieloną benzyne bo ma ona 86 oktanów wiec sie nie dziw ze auto nie chciało jechać. Poza tym zobacz czy nie rozpuściło Ci silnika po tej benzynie bo mi w maluszku rozpuściło. Teraz tankuje już ta normalną i wszystko chodzi ok. Tylko te kilometrowe kolejki ....
A co do ukraińskiej policji to już zupełnie inna historia. Np. Jak polak po pijaku potrąci samochodem ukraińca to płaci policji 100Dolarów i odwożą go do samej granicy z polską. A wielkiego wyboru sie nie ma bo jak nie zapłacisz to do Sambora do pierdla, i już Cie rodzina nie zobaczy przez najbliższe 2 miesiące. I bedziesz tam żył o szklance wody i pajdzie chleba dziennie bo tam nie ma podatników i nie ma komu utrzymać więzienia. [ wiadomość edytowana przez: majkel-europe dnia 2006-05-03 20:18:31 ] |
majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2006-05-04 12:35:50 Na papierach to smigasz w 30 minut ale tak o jak np ja czasem sie wupuszcze za granice to jak wyjade z domu o 9:00rano to na 18:00 a 19:00 jestem już w domu. Ale teraz był długi week'end wiec jak sąsiad pojechał o 6:00 rano to wrócił o 2:00 w nocy takie były kolejeczki. Poza tym ukraina to spoko kraj. Znaczy spoko jest tak z 5-6 km od granicy bo dalej to juz sie nie opłaca jechać. Jak to mówi sąsiad: "tam dalej to spy h*jami wode piją". Dalej to sie jedzie jak chce sie pozwiedzać albo zobaczyć miasto. Przy granicy zaopatrzysz sie we wszystko bez najmniejszego problemu
Na ukrainie podobno vodke maja dobra ale ja za tym trunkiem nie przepadam wiec nie kosztowałem, no i cukierki też sa bardzo dobre (ale nie wszystkie-najlepsze sa krówki ) |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2006-05-04 22:14:54 Elvizz ja nie powiedziałem ze warto stamtąd ciągnąć auta
Po drugie właśnie dlatego ze takie mają przepisy widać tam 30 letnie czajki bo skad wziąć inne tanie autko jak wszystkie w cenie?co do aut na ulicach jasne ze stoją ale w wiekszości ludzi powiązanych z grupami przestepczymi albo jeszcze nieukradzione .Jasne ze nie mozna generalizować ale faktem jest ze kradną tam autka na potęgę-choć potrafią oddać honor i przyznać ze najlepsi złodzieje aut to Polacy |