Wymiana pompki paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam krótkie pytanko - w "szukaj" nic nie znalazłem:
Czy aby wymontować pompkę paliwa trzeba wyciągać zbiornik. Proszę o opis całej czynności wymiany. Opel Omega A 2.0 sedan. A może jest dojście z wnętrza samochodu?? Przewody do pompki wchodzą gdzieś przez bagażnik do zbiornika. Wie ktoś jak się do tego zabrać??

Nie wiem jak w A ale w b combi to 10 minut roboty -bez wyciągania baku, jest doście z bagażnika po prawej stronie - trzeba odkręcić blachę na 4 wkręty i jest już dojście do pompki.... nastpnie odpiąć przewody i kable, odkręcić obejmę, odczepić kable wewnątrz pompki i po sprawie

Ale nie wiem, jak to jest w A

A w Omedze A ktoś to ruszał? Bo nie chce mi się wierzyć, że w serwisie do wymiany pompki wyciągają zbiornik... Może jest jakiś "magiczny" sposób, "magiczna" klapka w bagażniku, a może poprostu gumówka i wyciąć otwór??

Witam

Nie ma potrzeby wyciągania zbiornika do wymiany pompki paliwa
Jeżeli Masz Omę do 90 roku pompka jest przed zbiornikiem , jeżeli (jak sądzę ) po 90 roku pompka jest zatopiona w zbiorniku sa tam 2 klapki pod jedną znich po odkręceniu kilku nakrętek znajduje sie pompa paliwa . Tylko do wymiany przewodów paliwowych ( montowane od góry) trzeba wymontowac zbiornik

Pozdrawiam
Edmund Dantes