| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2006-05-04 15:47:55 Nie wiem czy klapa to u Ciebie blacha (klapka) czy oring.....
Ja w 2.0 16V nie mam klapy... mam aluminiowy oring o średnicy dolotu z gumową opaską antywybuchową... i jeśli masz wątpliwości co do twojej klapki to proponuję zmianę na oring z tym, że jak strzeli to czasem jest on mało wydajnościowy i może uszkodzić przepływkę lub odskoczyć pokrywa filtra
[ wiadomość edytowana przez: sbieniek dnia 2006-05-04 15:49:45 ] |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-05-04 16:48:42 Zobacz tutaj kolega mówi , że po wywaleniu klapki przeciwwybuchowej nie zwuwazył róznicy-więc moze nie ma sie co przejmować klapką, bo to mikser służy za zwęzkę.
Tu jest netowy sklep i mają tam m.in. klapki przeciwwybuchowe-niektóre mają wieksze średnice, no ale sa tez przypisane odpowiednim autom. pozdrawiam |
raptor Omega B Nowy Sącz | 2006-05-07 13:03:38 Ja mam w swojej (X20XEV) tez taki oring aluminiowy, który pierwotnie był z klapką, ale nie szło sie dogadać z gazem, klapka była zbyt ciezka i na niskich obrotach sie cuda działy na gazie, wiec tak jak u kolegów klapka została usunieta i mam tylko dziurki przykryte gumowa opaską.Zrobiłem 12 tys km i odpukać nie miałem buuum pod maską.
a zapomniałem, raz miałem delikatny, jak wjechałem w bardzo duża wodę i chyba zawilgotniał filtr powietrza.Ale przepływka cała, przynajmniej tam mi sie zdaje do autko chodzi normalnie na benie i gazie |