Mikser gazu do mechanicznego wtrysku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanko odnosnie mixera w mechanicznym wtrysku.przypuszczema ze na tym forum sa klubowicze lub sympatycy i wszyscy inni co maja taki wtrysk i maja gaz czy mozecie mi powiedzec jak macie rozwiazany golot gazu do silnuka to znaczy czy posiadacie mixer nakladany na przepustnice czy moze w gumew jaka odleglosc jest od przepustnicy,itp.czy dlugosc dolotu jest zachowana z fabryczna dlugoscia czy moze wydłuzona po zastosowaniu mixera na przepustnice a moze ktos probowal skrócic dolot??
pozdrawiam

mikser sam w sobie jest zwezka. wiec co za tym idzie ogranicza troche dolot powietrza jezeli chcesz uniknac efektu zwezki zalooz BLOS jest to mechaniczny przeplywomierz gazu nie zweza on dolotu powietrza a co za tym idzie nie ogranicza mocy auta.

wie juz o tym czytalem ale wydac 400 to troche mi sie nie widzi.
chodzi o to ze tyle juz slyszalem zdan typu ze idzie "200" ze az jakos ciezko mi w to uwiezyc
fakt faktem ze przyspieszanie od odlu jest fajne ale wyraznie ciezko mi w to uwierzyc ze to moze isc "200"
a slyszales" paver " kiedys o przesowaniu momentu obr w gore albo w doł zmieniajac dlugosc dolotu?
tak sie zastanawiam wkoncu jest to jakos obliczone chodzi o dolot ze panujace podcisnienie ktore unosi klape musi byc jakos wytworzone na podstawie obliczen a co sie stanie skoro zwerzymy dolot i go wydluzymy tak jak ja to mam ok 10cm (liczac odstep mixera od przepustnicy) to moze zeczywiscie mam przesuniety moment nizej i nie chce ciagnac wyzej.tylko jedyny + ze nie wiem co to strzaly anie jakies dziwne problemy z gazem.

czym latwiej silnikowi zassac powietrze tym zwawiej sie wkreca tak na logike wez pij przez 3 slomki a pij przez rure od odkurzacza...
tylko jest jeszcze ten myk ze na koncu tej rury jest klapa ktora musi sie podniesc na odpowiednia wysokosc przy odpowiednich obrotach i tu pies pogrzebany napewno nie da ci nikt prostej odpowiedzi jedyne co mozna zrobic to hamownia jak masz kogos znajomego i dobrac odpowiednio.
a mikser powinien byc jak na mooj gust wstawiony jak najblizej przepustnicy (mniejsze prawdopodobienistwo wybuchu bo gaz ma krootsza droge do pokonania) ale bez przesady oczywiscie.

ok rozumiem
a czy moze ma ktos taka rure doprowadzajaca powietrze na zbyciu??