Piast tyl RS - POMOCY!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie:

1. czy nakretka, widoczna po zdjeciu oslony (tego wypuklego dekielka) jest jakos zabezpieczona przed odkreceniem?

2. w jaki sposob "ruszyc" w.w. nakretke - rozumiem, ze za nia sa lozyska.

3. skad takie pytania? kupilem od janka belke, na jedenj piascie byl niewielki luz i przed zalozeniem chcialem go zniwelowac/ wymienic lozysko/ cokolwiek bedzie konieczne. tylko nie moge odkrecic sruby.

pozdr i czekam na pomoc.

Nie jest zabezpieczona - jest mocno dokrecona

Założyłeś tą belkę??czy jest jeszcze luzem?
Najpierw proponuje zamontowac w aucie bo na wieszku odkręcenie tej śruby bedzie naprawde trudne...

i pamiętaj jeszcze ze z jednej strony jest prawy(od pasarzera) a z drugiej lewy (od kierowcy)gwint

nie zalozylem jeszcze (na razie tylko przod). na jednej piascie byl luz, wiec ja musialem rozebrac, tarcze do przetoczenia, bo krzywo byly wytarte. orzy okazji pomalowalem zaciski, sprawdzilem stan okladzin hamulcowych w bebnach i zastanawiam sie co z ta piasta, bo:
domyslam sie, ze oska jest taka sama w RS-ie jak w zwyklym eskorcie, natomiast piasta? to tez to samo, czy jest inna?
w zwyklym piasta jest integralna czescia bebna, czy jest to do "rozebrania"?

jeszcze jedno, ma ktos z Was dokladne wymiary tylnych tarczo-bebnow od RS-a?
pozdr

Do JanekRS -- > nie mialbys jakiejs piasty i oski na zbyciu? ta ktora byla na belce nie nadaje sie do niczego. moze byc bez lozysk.

[ wiadomość edytowana przez: fluke dnia 2006-05-08 01:38:19 ]

W zwyklym beben jest jednoscia z piasta.

temat wciaz aktualny i nowe pytania:

1. jak wywalic lozyska z piasty, nie uszkadzajac jej?

2. czy lozyska w tylnej piascie w RS-ie sa takie same jak w zwyklym escorcie?

3. co polecacie (lozyska) - SKF?

4. czy os jest taka sama jak w zwyklym escorcie?

5. JanekRS - masz jakas piaste sprawna?

6. znacie dokladne wymiary tarczo-bebnow w RS-ie? glownie chodzi mi o wymiary szczek/bebna.

dzieki :]

[ wiadomość edytowana przez: fluke dnia 2006-05-09 13:54:11 ]

zdecydowanie skf polecam

a co z odpowiedziami na reszte pytan?

Cytat:
2006-05-09 14:36:25, fluke pisze:
a co z odpowiedziami na reszte pytan?

srednica bebna 180mm
szerokosc szczeki 20mm
nie ma zamiennikow

Srednica tarczy 270mm
grubosc nowej 10mm
grubosc minimalna 8mm

Co jeszcze chcesz wiedziec?

Temat belki znam na wylot

a czy rs'owa belka ma tak jak zwykla czop piasty?? - moze wystarczy to wymienic zapodac nowe lozysko z biezniami i powinno byc ok

No belka z rsa tez ma piaste (w ogole to by pasowalo zrobic rysunek co kto ma na mysli pod pojeciem czop/piasta/oska) ale nie bardzo wiem po co ja wymieniac?? Skoro luz bedzie naprawdopodobniej na lozysku.

wiesz mazzi u mnie lozyska lecialy dosc czesto wymienilem czopy piasty i jak reka odjal - w sumie to na nim opiera sie jedna bieznia lozyska

u mnie jest chyba luz na osce i tym samym na lozysku (wewnetrzynm).

czy oska w zwyklym escorcie jest taka sama jak RS-ie?

mam czop piasty w piwnicy jak chcesz to moge sprobowac go zwymiarowac lub zrobic fotke

jesli nie bedzie to dla Ciebie problemem?
poza tym moze sie przydac "potomnym"

i co? nagle nikt nie jezdzi RS-em, a co gorsza nie wie jak zbudowana jest tylna piasta?

no FEFK-owcy, do dziela! licze na Was, a pytania ponizej.

Piast Ci u mnie dostatek....tylko ze wolal bym zebys zabral komplecik...bo nie wiadomo co z tym potem robic...z reszta zapraszam na gg to dogadamy całą resztę

Cytat:
PUNIU Wysłany: 2006-05-10 19:24:37

mam czop piasty w piwnicy jak chcesz to moge sprobowac go zwymiarowac lub zrobic fotke

no i jak PUNIU?

wlasciwie juz wszystko wiem, ale warto by bylo doprowadzic watek do konca i umiescic sensowne i tresciwe informacje, tak aby w przyszlosci(?) mogl komus posluzyc.
pozdr.

cholercia zapomnialem