| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-05-04 21:36:41 piotrek, Ty juz stary jesteś a przynajmniej poglady masz starcze lekko wiec podaruj sobie glebsze wywody w takich tematach juz bynajmniej takie wrazenie sprawiasz....
mialem jechac na tegoroczne bemowo ale dupa bartek jakies fotki masz moze? |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-05-04 21:38:24 Tak mam ale Norbert musi je wrzucic na serwer bo ja nieumiem |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-05-04 22:19:57 Piotr-ek przejaskrawia z ironią sprawę, ale zasadniczo ma racje.
A co do meritum - w sumie może i dobrze, że ścigają się na zawodach, a nie na ulicy. Inna sprawa, że dla mnie (delikatnie mówiąc) niezrozumiałym pozostaje fakt, iż kupuje się nowe autko i .... jedzie się na Bemowo je katować...
Ale każdy przecież lubi co innego...
Pzdr. P. |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2006-05-04 22:19:59 Wynik przyzwoity - myślę, że gdyby faktycznie nie start i inne rzeczy które opisałeś wykręciłbyś wysoką czternastkę
Ale gratuluję - fura naprawdę Ci super lata |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-05-05 06:12:28
A co za roznica czy auto katujesz z pod swiatel czy robisz przejazd na lotnisku? Auto jest rozgrzane, niepalisz nim gumy tylko startujesz odpowiednio. Uwazasz ze auto jest bardziej katowane niz to robi to dziadek wsiadajac do auta, odpalac i na zimnym silniku przeciaga je na wysokich obrotach wyjezdzajac z pod bloku? Ja uwazam ze nie |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-05-05 06:22:27
Bartek, nie ma się co czarować, wszystkie części, głównie przeguby, sprzęgło, turbina, korbowód, tłoki itd. itp., przenoszą przy intensywnym starcie maksymalne przeciążenia, zwłaszcza że nie były projektowane do silnika o mocy 200KM. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-05-05 07:24:26 jak sie chlopowi cos zepsuje to ma gwarancje jeszcze...
tez mysle ze nie ma roznicy pomiedzy sciganiem sie spod swiatel a lotniskowym... jeden kij, logiczne ze wszystko co jest w uzyciu sie zuzywa... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-05-05 07:54:06 Silnik i napęd zniosą setki takich startów i przy 250 km.
Po wymianie turbiny, wtrysków do 350 Po wzmocnieniu silnika do 400-500
Czas całkiem niezły... Poprawić można, ale o max 0,5 s |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-05-05 08:24:47
1. Nie katuję auta, dynamiczne ruszenie spod świateł trudno porównać z pałowaniem na maxa, żeby wykręcić jak najlepszy czas. 2. Mała nieścisłość - w przypadku palenia gum - oprócz opon - elementy napędu są mniej obciążone, niż gdy ruszasz bez "buksowania"
3. To krewkich masz "dziadków-sąsiadów" , u mnie dziadkowie przed ruszeniem rozgrzewają swoje auta i wyjeżdżąją bez wysokich obrotów (wyjątkiem są niektóre kobiety ). Opisane przez Ciebie zachowanie dotyczy chyba raczej przedstawicieli handlowych, ew. innych "takich".
Pozdr. P. P.S. Bartek, nie będziemy przecież się przekonywać do swoich zachowań. Mnie dziwi jakiś dziki pęd facetów do udowadniania innym, co potrafią ich autka. Przecież tu chodzi tylko o kasę - jak Cię stać, to kupujesz mocniejsze autko albo cos tam do silnika, żeby był mocniejszy. Mając na wydanie powiedzmy 200.000 zł - jakiż jest problem, żeby kupić jakiegoś potwora, dopracować go i nauczyć się dobrze startować...? Z tego, co pamiętam, kupiłeś auto na raty 50/50, więc - jak dla mnie - dosyć nierozsądne jest ściganie się takim autem. Ale jak pisałem wcześniej - Twój wybór. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-05-05 14:46:25
I najlepiej pospawać od razu kierownicę w pozycji "na wprost". I tak nie będzie do niczego potrzebna. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-05-05 14:51:59
Nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałem - piszesz, że napęd zniesie i 400-500 KM...?
P. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-05 15:10:28 nie no wyluzujcie..nie jestem zwolennikiem takich wyscigow..ale jak juz bartek ma te swoje 200KM to lepiej ze postanowil je wykorzystac i to w bezpieczny dla otoczenia sposob niz jakby mial meczyc silnik jezdzac sobie 60tka na 5tce dla niskiego spalania
samochod fajny to i czlowiek chce z tego czerpac jakas przyjemnosc..glupie nie glupie rzecz gustu..napewno lepsze niz nocne wyscigi na ulicach |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-05-05 16:02:39
otoz to . Zreszta nierobilem tego zeby pokazac innym jak to pyrek napisales ale dla samego siebie. Od tak zeby zobaczyc jaki bede mial czas fotki beda za chwile ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-05-05 16:08:28
I bardzo dobrze! Sprawdziłeś, wiesz, pozostaje mieć nadzieję, że się nie zarazisz i zboczysz na punkcie tych ściganek. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-05-05 16:21:55
Spoko!!!!
Tylko mi szkoda tych katowanych aut - może to zboczenie zawodowe...?
A właściwie nie zawodowe, a wykształceniowe, bo nie pracuję w żadnym ze swoich wyuczonych zawodów...
Oby Ci sie "sprawowała" jak najdłużej!!!
Pozdr. P. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-05-05 16:23:49 Z ciekawości, to czy aby nie najlepszym autem do tych ściganek było... auto elektryczne (oczywiście nie melex, ale coś wypaśnego bardziej, z silnikiem od pralki) |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-05-05 16:28:41
Owszem sa niektore katowane i to bardzo ale tez sa ludzie kturzy chca zobaczyc jaki beda mieli czas. Byl chlopaczek ojca volvem s80 tylko dlatego ze ojciec go wyslal zeby sprawdzic ile bedzie mial na cwiartke ![]() |