Problem ze skrzynia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No tak panowie tez mam problem bo jestem elektronikiem a sila rzeczy robiac elektronike pojazdowa silniki tez poznalem niestety skrzynia to dla mnie magia.

wyskakuje 5ty bieg i to jak mu sie zachce. wrzucam 5 i za chwile bum luz wrzucam znowu i jest ok kolejne 2; 10; 20 razy po czym np znowu jadac na 5tym biegu se wyskoczy.

Czy warto to naprawiac czy moge zrobic to sam i ile moze to kosztowac???
zeby nie okazal sie to przerost formy nad trescia

mi tez sie tak zdaza mysle ze to poduszki siadaja ale niedam sobie reki uciac

a ja mysle ze potzrebna jest regulacja na tym krzyzaku co jest nalozony na wybierak ze skrzyni biegow

a ja sie podepne do wątku i powiem że zaczęło mi coś wyć w skrzyni;/ co sie okazało,łożysko na wałku sprzęgłowym mi siadło i zniszczyło sam wałek--koszt naprawy to 600zł==> trochę za dużo mi się wydaje ale nic. jutro bedę wstawiał i się okaże czy na nowo pojawi się cisza podczas jazdy

Cytat:
2006-05-05 21:58:24, zeberko pisze:
a ja mysle ze potzrebna jest regulacja na tym krzyzaku co jest nalozony na wybierak ze skrzyni biegow

w srodku skrzyni biegoow??/ a no i 1 i 3 chodzi dobrze tylko 5 wyskakuje
nie ukrywam ze stalo sie to po tym jak poszalalem na lotnisku. dosc nerwowe zmiany biegoow itp.
no i chyba jeszcze docisk dostal bo sprzeglo bralo z samego dolu a teraz mam wrazenie jakby momentami nie wysprzeglal do konca.

witam a jak proponuje zajzec ile jest oleju w skrzyni jak swojego kupile to tez tak mialem ze wyskakiwala 5 ale sprawdzielm poziom i sucho dolalem i juz nie wyskakuje.pozdrawiam