MotoNews.pl

[Poznań]Parking w pobliżu MTP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam poznaniaków i innych zorientowanych. W czerwcu wybieram sie do Poznania na targi obrabiarek i narzędzi i mam takie pytanie:

Czym mam jechać??

Nie wiem czy opłaci mi sie jechać autem bo słyszałem ze całodniowy parking w pobliżu MTP kosztuje ok. 200zł (dane z przed 2 lat). Czyb to prawda?? czy znacie jakies dobre miejsce do zaparkowania i zeby nie bylo dalekko??

Alternatywą w sumie jest pojechac pociągiem bo PKP jet dosc blisko MTP, ale auto to zawsze jaks niezaleznośc.

Poszukaj miejsca na jakims osiedlu mieszkaniowym w okolicy - ja ta zawsze robilem jak jezdzilim na mecze żużelowe

rece - tylko w okolicy targów nie ma dużych osiedli, targi są w sumie dość blisko centrum i zaparkowanie w pobliżu granicy z cudem, a dworzec PKP masz po drugiej stronie targów, nawet sie nie zastanawiaj i wal PKP. Ogólnie czasem przez targi troszke poznań sie korkuje więc lepiej wracać ileś tam pociagiem niż stać w korkach

też polecam pociag, chyba ze zamierzasz nocowac w jakimś hotelu to wtedy bryke mozesz zostawic pod hotelem, a po miescie MPK, nieopłaca sie jedzic samochodem zwłasza jak sa targi.

Przy tragach masz za free parking na Śniadackich, ale jest to ok.20 miejsc i zawsze sa zajete wiec inaczej sie nie da. strefa to 2,70zł/h. ja mam niedaleko tam uczelni i samochodem niejdze bo sie nieopłaca

[ wiadomość edytowana przez: Karol13 dnia 2006-05-07 18:48:55 ]

można wjechać na parking targowy przy ulicy matejki 2,50 za godzinę postoju,

KLIK KLIK MAPKA

chyba sie zdecydowałem, jade autem. oby tylko bylo dla mnie miejsce na tym parkingu bo jak nie to bieda, może ktoś z furiatów zaoferuje mi miejsce u siebie pod chatą

Cytat:
2006-06-16 16:38:40, Tomas128 pisze:
chyba sie zdecydowałem, jade autem. oby tylko bylo dla mnie miejsce na tym parkingu bo jak nie to bieda, może ktoś z furiatów zaoferuje mi miejsce u siebie pod chatą

to wrazie czego zgłoś sie do mnie tylko kiedy będziesz? odemnie do targów jest kawałek drogia ale MPK kursuje

jade we wtorek, mam nadzieje ze nie bede musiał skorzystać z Twej oferty, bo jak jak ja zaczne jeszcze jezdzic mpk po poznaniu to to juz bedzie totalny kataklizm . Musze sie przyznac ze w zyciu nie jechałem mpk, a w ostatnich 10 latach tramwajem tylko raz

A w której części Poznania mieszkasz i jak daleko jst to od targow?(nie mów dzielnicy tylko N-E-W-S)

Cytat:
2006-06-16 20:57:05, Tomas128 pisze:
jade we wtorek, mam nadzieje ze nie bede musiał skorzystać z Twej oferty, bo jak jak ja zaczne jeszcze jezdzic mpk po poznaniu to to juz bedzie totalny kataklizm . Musze sie przyznac ze w zyciu nie jechałem mpk, a w ostatnich 10 latach tramwajem tylko raz A w której części Poznania mieszkasz i jak daleko jst to od targow?(nie mów dzielnicy tylko N-E-W-S)

do targów jedną liną sie dojedzie mniej wiecej z 7-8km (cos około tego) dzielnica Grunwald, a raczej jej obrzeza, przy lotnisku

Edit moj nr kom w profilu jest wrazie czego

[ wiadomość edytowana przez: Karol13 dnia 2006-06-16 22:36:45 ]

Albo na teren AK Medycznej po ukazaniu legitymacji studenta ale tylko jak wolne miejsce

Cytat:
2006-06-20 01:29:10, rosck pisze:
Albo na teren AK Medycznej po ukazaniu legitymacji studenta ale tylko jak wolne miejsce

Gazownik takimi odpowiedziami nikomu nie pomorzesz

panowie, juz po problemie. we wtorek nawiedzilem poznan, znalazłem miejsce na ulicy glogowskiej, 400m od targów, takze nic mnie to nie kosztowało. A parking platny kosztował 40zł, a nie 100 czy 200 jak mi mowil mój znajomy. Pozdrawiam wszystkich poznaniaków!! (temat można zamknąć)

Kurde dopiero teraz przeczytalem ten topic...byl w Pn maniak 128 i z nim nie pogadalem.

Cytat:
2006-06-22 10:14:02, mufaz pisze:
Kurde dopiero teraz przeczytalem ten topic...byl w Pn maniak 128 i z nim nie pogadalem.

musisz uwazniej przegladac forum