| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2006-05-06 11:49:33 Na polce w sklepie zauwazylem gazetke o zachecajaco brzmiacym tytule (patrz tytul posta) i postanowilem wydac (na szczescie nie swoje ) 7,90 PLN.
Na okladce przekroj przez skrzynie DSG VW/Audi i wolami napisane ze super artykul o skrzyniach. Podniecony ze dorwalem fachowa gazetke zaczynam czytac i ... Po dwoch akapitach myslalem ze wyjde z siebie
Jak mozna cos takiego sprzedawac??? Koles nie odroznia sprzegla klowego od zebatego i wydaje sie ze cala wiedza jaka ma pochodzi z czytania kacika technicznego w Auto Swiecie czy innym Motorze. TANDETA
LUDZIE nie dajcie sie nabrac, gazeta to szmelc, a z fachowoscia to ma tyle wspolnego ze sa ladne obrazki i zdjecia, z ktorych nic nie wynika. Inne artykuly tez traca fachowoscia "inaczej". Ministerstwo zdrowego rozsadku ostrzega: trzymajcie sie z daleka od periodyku, nie nadaje sie nawet do palenia w piecu bo jest na kredowym papierze. Swoja droga ciekawe, czy trafilem na zly numer czy wszystkie poprzednie sa do bani. |
mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2006-05-06 23:07:34 Sprzeglo klowe
widac cztery KŁY, skrzynie biegow maja od 4 do 6 klow zazwyczaj a sprzeglo zebate kazdy kto rozbieral skrzynke seryjna zapewne widzial, duza ilosc malych zabkow a tu przyklad sprzegla zebatego [ wiadomość edytowana przez: mmost dnia 2006-05-06 23:10:47 ]
A poza tym nawet nie chodzi o ilosc wiedzy zawartej w gazecie bo mozna jej troche znalezc, ale wrazenie jest takie ze ludzie nie bardzo wiedza o czym pisza. [ wiadomość edytowana przez: mmost dnia 2006-05-06 23:14:05 ] |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2006-05-06 23:27:49 Może i masz rację... Zasada działania tego elementu odpowiada sprzęgłu zębatemu . W sprzęgle kłowym zasprzęglenie jest w innej płaszczyźnie. Zwracam honor. |
MaLi ![]() Fiat 126p Leicester, UK | 2006-05-06 23:52:15 Mostek musze sie z toba niezgodzic. Dla mnie jedna z lepszych gazet o motoryzacji. Zawsze mozna sie czegos wiecej dowiedziec niz to czy jest wystarczajaca ilosc miejsca nad glowe.... Moze i zdarzaja sie bledy ale znajdz cos bardziej fachowego na rynku.
Takie moje zdanie. Pozdro |
mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2006-05-06 23:58:24 Widzisz, MaLi moze faktycznie gazetka najbardziej fachowa na rynku ale jak dla mnie to nieudane polaczenie fachowosci i wiedzy przystepnej dla "przecietnego czlowieka", a czasem sie tak nie da. Moze po prostu oczekiwalem czegos wiecej, duzo wiecej. |