Ja od nowosci (0 przebieg) mialem problem z 5tka, haczyla, na gwarancji to podregulowali (gosc mial specjalny przyzad ktory przykladal gdzies tam i ustawial), piatka sie zrobila ok, za to dwojka zaczela dokladnie tak smamo haczyc jak wczesniej 5tka, po nastepnej regulacji bylo ok, teraz esperak ma juz troche za soba, zaczely sie problemy z dwojka znowu dosc powazne, szczegolnie w prawych skrzyzowaniach nie dalo sie np z 3 na dwa zrzucic, co bylo dosc uzciazliwe, dalo sie ja wrzucic pod koniec podnoszac pierscien od wstecznego, przesuwajac w strone wstecznego lewarek i do tylu, i wchodzilo bez problemu, skonczylo sie na sposobie malin2, tyle ze ja przeszlifowalem prowadnice z lewej strony (bo dwojka nie wchodzila), przeszlifowalem ja tylko w tylnej czesci tak zeby nie bylo problemu ze przy wkladaniu jedynki bedzie chcial wsteczny wchodzic.
Jesli chcesz sobie to ogladnac, jak to wyglada, sciag oslone lewarka biegow, sciaga sie ja zaczynajac od tylu, sa tam dwa zatrzaski ktore dosc slabo trzymaja, a pozniej to juz gladko schodzi.
Zobaczysz tam bialy plastik w formie ktory ogranicza ruch lewarka na boki, mozesz tez sobie zerknac jak dziala mechanizm zabezpieczenia przed wrzuceniem wstecznego, ja mam podszlifowany ten plastik od wewnetrznej strony, tam gdzie lewarek sie zapiera o niego i do tylu, dokladnie na tej plaszczyznie ktora "pracuje" przy wrzucaniu dwojki.
Mam wrazenie biorac pod uwage problemy od poczatku z regulacja piatki albo dwojki ze przewidzieli tam bardzo maly margines bledu, wiec czesto mzoe sie zdazyc ze cos nie bedzie wchodzic, ja ten margines poszerzylem dremelem

i jest cacy, jakby jeszcze wsteczny za kazdym razem wchodzil bez zgrzytania bylo by cudnie...
A tak w ogole wczoraj zrobilem kolejny crash test przodu

wyszedl w miare pozytywnie, zderzak sie jeszcze bardziej rozwalil (ale dalej nadaje sie do uzytku), dziobek sie zawinal i tym razem chyba nie obejdzie sie bez klepania i malowania, a do tego lampki sie troszke rozeszly, w jednej popekala obudowa, ale biorac pod uwage ze nowa kosztuje troszke, skonczy sie na klejeniu ...