Nadawanie z antena wewnatrz ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

tak sie zastanawiam, czy mozna tak wlasciwie nadawac majac antene w mobilu??? na krotkich traskach ze zwyklego lenistwa nie wyciagam mojej magnesowki na zewnatrz...

nasluch dziala... fakt jest baaaaardzo ogrniczony ale dziala... tylko czy mozna nadawac??? bo nie chce czegos popalic przez taka zabawe...

dzieki od razu za pomocne odp,

pozdrawiam
ETomek

wlasnie tez mnie to zastanawia.przyznam ze nieraz widzialem jak kierowcy maja tak w autobusach chyba

Uzywam w jednym z aut reczniaka Alana 38 - zasieg jest do o,5 km, ale slychac bardzo ladnie, jak na te klase CB

Ale czy mozna to robic z magnesowka lub inna antena - nie wiem, choc nie wydaje mi sie, aby mialo jej sie cos stac. Lecz mimo wszystko, na dachu ma ona przeciwwage w postaci kawalka dachu, a wewnatrz co - podsufitke wydrapiesz? )

Jak chcesz stracić włosy i szare komórki to nadawaj wewnątrz metalowej puszki.
Też mam ręczniaka ale daję mu magnesówkę. W wyjątkowych przypadkach koniec anteny był zawsze za otwartym oknem a nigdy wewnątrz.

To wychodzi, ze komorki tez nie mozna ) ?

Komórka działa na innej (wyższej) częstotliwości ale też nie powinno się gadać w blaszanej puszcze. Kiedyś miałem antenę zewnętrzną ale po zmianie komórki nie mam do niej przejściówki . Dlatego staram się skracać rozmowy do minimum.

Umrzyj mlodo, zostaw atrakcyjne cialo... na cos trzeba umrzec

W kawiarni tez siedzimy w dymie papierosow, choc ja nie pale... )

JerryP ma racje