[k] stabilizator tylny z Fiata Argenta argenty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w tytule. koniecznie benzyna bo diesle mialy ponoc inne.
kontakt: mic555@wp.pl
663-472-818
i na priw

[ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2006-05-11 16:49:49 ]

a jak wyglada stabilizator w Ardze bo go tam nie kojarze
reakcyjne ofszem ale stabilizatora ni w zomb

CZe!
Stabilizator tylnej osi jest jak najbardziej w Argentach mk2.
Tu macie foto:
Stabilizator Argenta
Mam taki w mojej z mostem TD.
I nie podejrzewam żeby diesle a benzyny miały inne. Bo mosty konstrukcyjnie są takie same, no chyba że diesle mają grubsze, ale to z przodu raczej.
Pozdrawiam!

argenta oczywiscie ma z tylu stabilizator, montowany do uchwytow na drazkach reakcyjnych. Nie wiem jak w ladzie, ale w 131 te uchwyty na drazkach przy maksymalnym ugieciu zawieszenia uderzaja o podluznice, wiec chcac tego uniknac trzeba drazki wraz ze stabilizatorem zamontowac "do gory nogami" a dokladniej mocowaniami do dolu Drazek stabilizatora jest wtedy dosc nisko i wyglada to mniej wiecej tak:

stab nie wystepowal we wszystkich wersjach argenty, nie bylo go w mk1 a w mk2 byl w wersjach 2.0 i diesel w 1.6 nie. , przedni w dieslu mogl{ale tego nie wiem , nie mierzylem} byc grubszy niz w benzynowej wersji... tylny raczej byl taki sam

fajnie ze napisalescie w ktorych wersjach to jest, czyli dokladnie w: 2,0 i dieslach byly. ale takie same?? spotkalem sie z opiniami ze byly inne ale to nie ja jestem znawca
skoro jest tak jak piszecie i jest on identyczny w dieslach i w benzynie to szukam stabilizator od argenty mk 2

jak mi sie udalo zamiescic foto to tu jest fotka podgladowa:

WŁAŚNIE PRZECZYATLEM W OPISIE NA PEWNEJ STRONCE ZE JEDNAK DIESLE SA MIALY INNE. roznily sie z tego co zrozumialem przednimi mocowaniami albo cos takiego. niestety nie jest to stronka polska a my english is not well

[ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2006-05-12 14:55:37 ]

tylny most diesla byl identyczny z wersja benzynowa, takze zawieszenie tylne, roznice tkwily w przelozeniach dyfra i typie hamulcow osi tylnej, nie powinno to miec znaczenia dla stabilizatora

jesli szukasz stabilizatora poszukaj tez drazkow do ktorych staba sie przykreca, mocowanie staba jest przyspawane do drazkow, do mocowan przykrecony stab, nie bedziesz mial drazkow bedziesz musial na ladowskich drazkach rzezbic mocowania

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-05-12 15:07:49 ]

Typie hamulcow osi tylnej ? Jakie tam byly roznice ?

Cytat:
2006-05-12 15:05:20, Bart128 pisze:
tylny most diesla byl identyczny z wersja benzynowa, takze zawieszenie tylne, roznice tkwily w przelozeniach dyfra i typie hamulcow osi tylnej, nie powinno to miec znaczenia dla stabilizatora jesli szukasz stabilizatora poszukaj tez drazkow do ktorych staba sie przykreca, mocowanie staba jest przyspawane do drazkow, do mocowan przykrecony stab, nie bedziesz mial drazkow bedziesz musial na ladowskich drazkach rzezbic mocowania [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-05-12 15:07:49 ]

spoko, w zasadzie to wlasnie mialem na mysli kupno stabilizatora razem z drazkami
wiec skoro piszecie ze takie same to pewnie sa takie same, a drazki sie niczym nie roznily??
skoro jest tak jak piszecie to wegrzy musieli sie machnac
wiec ma ktos moze ten stabilizator wraz z drazkami od argenty albo gdzies u niego w poblizu na jakims szrocie stoi argenta

a przed zakupem i tak dokladnie wszystko pomierze zebym mial pewnosc ze bedzie pasowac

[ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2006-05-12 15:23:45 ]

[ wiadomość edytowana przez: Ciurus dnia 2006-05-12 15:24:31 ]

Cytat:
Typie hamulcow osi tylnej ? Jakie tam byly roznice ?

poza dwoma typami{srednicami} cylinderkow w obrebie hamulcow bebnowych tylnej osi {mk2 dostala "wieksze" cylinderki, dosc trudno dostepne w porownaniu z tymi od 132 131 i mk1}wystepowaly takze tarcze z tylu, w wersji TD i VX .

nie daje ci zadnej gwarancji ze stab od diesla jest taki sam tylko tak sadze, nie widze powodow zeby byl inny no i nie mialem w reku staba od diesla...

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-05-12 15:42:13 ]

Cytat:
nie daje ci zadnej gwarancji ze stab od diesla jest taki sam tylko tak sadze, nie widze powodow zeby byl inny no i nie mialem w reku staba od diesla...

spoko, przed zakupem dokladnie pomierze, ale przynajmniej dajesz mi szanse ze moze byc tez w dieslu taki sam

a poki co to jest problem bo brak odzewu, moze jeszcze na innych forach sie oglosze.

up

kupie tylny stabilizator wraz z drazkami z fiata argenty (mkII)

Stabilizatory są wykonywane z podobnego materiału jak sprężyny zawieszenia, skoro tak bardzo Ci zależy na tym elemencie to zgłoś sie do odpowiednich zakładów a zrobią Ci na zamówienie - nie ma z tym najmniejszego problemu a podejżewam że cena nie bedzie kosmiczna, bo wykonanie takiego stabilizatora to sporo mniej pracy niż wykonanie sprężyny

UP!!

moze teraz ktos ma??
nadal poszukuje