Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-04-22 17:48:45 Witam ![]() ![]() 1. co zrobić aby maluch nie dławił się na moment przy gwałtownym dodaniu gazu? Chodzi mi o to ze jak depne mu bardzo gwałtownie to na początku tak jakby przerwie i dopiero potem się ładnie wkręci ![]() 2 można dostać ośkę przepustnicy wymiar fi 7.7 mm? ja mam taką i mam na niej spory luz. w sklepie gościu mi mówił ze są tylko nominały 6 i 8 a potem są nadwymiary naprwcze 6,1......6.5 bodajze i 8,1....8,5 ale do jasnej cholery ja mam 7,7 i kurde umiem mierzyś suwmiarką i nie wyjdzie inaczej, jakbym nie mierzył a gość w sklepie ze niemożliwe i nie uwierzy dopuki nie zobaczy ![]() 3 jeszcze jedno co przerobić w gazniku zeby było lepiej a nie palił duzo więcej? |
![]() schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2003-04-22 18:41:27 link
tu masz kilka skanow z ksiazki 'poprawa dynamiki...' (artykul dotyczy Fiata 125 ale skany sa do 126 i 125) a zeby sie nie dlawil to zaloz gaznik z pompka przyspieszacza ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-04-22 19:44:57 Cześć!!
Aby silnik sie nie dławił należy pożądnie wyregulować skład mieszanki!!!! A wtedy to nawet niewielkie muśnięcie pedału gazu a silnik będzie odrazu przyspieszał bez dławienia sie. ![]() Z ośkami w gaźniku nigdy nie kombinowałem ale może to twoje 7.7mm jest jednym z kolejnych nadwymiarów 6.0mm?? A skoro są takie problemy, to kup nową 8.0mm i rozwieć otwory do tej średnicy. Będziesz mial nową ośkę i spokój. ![]() A przeróbki tak jak w wielu już stworzonych artykułach. Polerka gardzieli i temu podobne zabawy. Jest różnica!!!!!Polecam. Pozdrawiam i nara. |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-04-22 21:13:18 choćby nie wiem jak wyregulował to przerwa minimalna i tak będzie, no chyba że ustawi sobie bardzo wysokie wolne, to wtedy efekt będzie minimalny |
![]() Darallye fiat 650 modena warszawa | 2003-04-22 21:22:24 Proponuję zmienić gazniczek na inny np od pandy czy od bisa lub jakis iod ścigacza ![]() ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-04-22 21:30:09 Wstawić lepszy gaźniczek to nie sztuka!! Sztuką jest tak wyregulować i dopieścic oryginał co by sie nie jąkał przy starcie ze świateł. Może jest mi łatwiej tak go wyregulować bo jest lekkie koł zamachowe.Nie wiem, w każdym razie mój nie ma takich problemów.
A co do spalania to malec może palić tylko więcej ![]() ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-04-22 21:35:12 nie sztuką jest wsadzić inny gaźnik?????? ten jakoś przystosowała fabryka, tam zaczynasz wszystko od nowa!! a całkowicie tej dziury zlikwidować się nie da, gdyby się dało, pompki przyspieszającej by nie wymyślili (chyba) |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-04-22 21:49:04 Nie chodzi mi o wykonanie tego ze strony technicznej. Bo wiem jak to wygląda i chylę czoła tym którzy sie tego podjeli. O takich sprawach jak kasa wogóle nie wspominam. Mnie na takie przeróbki nie stać, dlatego też robię i poprawiam fabrykę ile tylko sie da!! Czasem trzeba zainwestować i to robię.
Nie sztuka nazwałem wstawienie innego gaźnika ale dotyczyło to osiągów!!! Przecież taki solex czy weberek po dokładnym wyregulowaniu nie będzie nam robił takich "psikusów"!! Mam rację?? |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-04-22 22:51:55 Simon-pg: Ale problem w tym ze to rozwiercanie nie jest takie łatwe, a po drugie nie wiem skąd wziąć rozwiertak ![]() ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-04-22 23:12:37 Co do rozwiercenia to faktycznie problemik może być. Najlepiej wybrać sie do jakiegoś "typa" który regeneruje gaźniczki i poprosić aby powiększył otworki, ewentualnie szukać gdzieć w zakładach mechaniki precyzyjnej, warsztatach lub nawet u zegarmistrzów.
A co do spalania, to ja mam dość mocno przerobiony gażnik. Dysza 117, obcięty "krokodylek" przy dmuchawie, dodatkowy filtr na dolocie i pali przy ostrej jeździe około 7.2 litra "zupy". Czyli nie jest tak źle. A tak przy okazji to co Ty żeś w silniku porobił że pali 8, albo jak jeździsz?? Pozdrawiam. |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-04-23 14:26:28 właśnie nic takiego nie zrobiłem ![]() ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-04-23 17:28:46 Skitraj może jakis inny gaźniczek. Ten może być trefny. Mogą być już stare dysze (rozkalibrowane) i inne temu podobne pierdy. Na mój gust to ośka w tym przypadku niewiele ma do gadania. Ona dokucza nam podając "lewe" powietrze a co za tym idzie niemożność wyregulowania obrotów. Sprubuj kupić cos na szrocie w przyzwoitym stanie i pokombinować. Najlepsza metoda zdobywania wiedzy i umiejętności.
Pozdrawiam Cze!! |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-04-23 21:13:06 No włacho ![]() ![]() ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-04-23 23:54:05 Popieram w pełni przedmówców!! Dysza paliwa 117 lub ewentualnie standardowo 115. Powietrze i cała reszta to jedno wielkie kombinowanie. Nie ma tu utartych regół. U jednych działa u drugich nie.
Pozdrawiam i życze sukcesów. |
![]() Emitu Fiat 126p Poznań | 2003-04-24 08:32:44 Mam juz gaznik od bisa!
Jedynie nie wiem jak go zamontowac- szukam pomocy! ![]() O popmce juz gdzies slyszalem ale to gra nie warta swieczki chyba! Chcialbym zamontowac ten bisowski gazniczek! Ktos jest wstanie powiedziec co i jak ma z nim byc? |
![]() Krzyh00 F&F Sympatyk low not slow -------------- | 2005-09-14 23:39:51 polerka komory... znajdz sobie dziewczyne bo sie nudzisz za bardzo chyba ![]() |