MotoNews.pl

Rozrusznik nie kreci!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam! sprawa wyglada nastepujaco przychodze do autka przekrecam kluczyk i slychac tylko bzzzzzzzzzzzz a rozrusznik wcale nie kreci!! zauwazylem ze jak zostawie wlaczony zaplon i dotkne srubokretem najpierw sruby od rozrusznika i polacze ja (tym srubokretem) ze sruba od elektromagnesu to samochod odrazu zaczyna krecic i odpala bez zadnego problemu!!co to moze byc wina kabelka ktory idzie od stacyjki do rozrusznika i nie daje pradu na rozrusznik czy moze elektromagnes

Miałem też coś takiego u siebie. prawdopodobnie skorodowały przewody doprowodzające prąd. Jedź do jakiegoś elektryka

Nie jedz zrob samemu oni zaraz ci pol samochodu wymienią he he

mam nadzieje zse to te przewody bo jak nie one to ja juz sam nie wiem co to moze byc

czyli elektomagnes ci wywala po przekreceniu stacyjki i nie zapala jesli tak to elektromagnes walniety

moze ktos jeszcze mial cos podobnego i sie wypowie co bylo przyczyna pozdro.

Ja bym się podpiął do wątku, bo dzisiaj przytrafiło mi się coś podobnego.

Wchodzę do auta i rozrusznik nie kręci. Słychać tylko głośne "pyk" spod maski, ale ani drgnie. Kolejne próby to samo. W końcu jednak przytrzymałem chwilę stacyjkę na ignition-on i się sam "odblokował", tj. zaczął kręcić. Teraz kręci, ale co będzie jutro?

Co obstawiacie? Kable lub styki czy coś poważniejszego?

mialem podobny problem :. Odczepilem kabel na laczeniu miedzy stacyjka arozrusznikiem polaczylem bezposrednio z akuma i ruszyl wyczyscilem styki i kreci . A przy okazi ma ktos schemat rozrusznika BOSCH M2

wlasnie wrocilem od elektryka wymienil mi przekaznik przy akumulatorze i wszystko gra koszt naprawy 20zl.