MotoNews.pl
9 Silniki w 127 i 128 takie jak w Uno? (146038/0)

Silniki w 127 i 128 takie jak w Uno?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak się zastanawiam czy te silniki nie są takie same jak w uno i czy cięzko by było wsadzić tam 1,3 z Uno Turbo np. :] Można by konkretnego killerka zrobić

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: urwis dnia 2006-05-13 19:51:01 ]

NO JA WŁAŚNIE PO SKONCZENIU REMONTU TYŁU w SWOIM FIACIKU MAM ZAMIAR POD MASKE WCISNAC 1,3 Turbo z uniaka ale sie zastanawiam bardzo, jak narazie to skupiam sie nad blachą, na tył wspawałem reperaturki od golfa I i przó tez bede poszerzał, koła załoze od BMW (rekina) i zglebie to auto wiec jak szalec to szalec tyle ze Uno z tym silnikiem 1,3 turbo paliło ok 13litrów i tu jest pytanie czy warto zakładac takiego smoka do 127 czy nie lepiej wrzucic silnika 1050 Abarth tez ma kopyto a przeciez siódemka jest lekkim autem ja mam w swoim 1050 zwykły i ma odejscie wiec chyba raczej rozgladne sie za silnikiem 1050 Abarth. Pozdro

No a jak ze swapem? Bez problemów wchodzi 1,3 T czy trzeba dorabiać mocowania albo np. przerabiać łapy silnika? I co ze skrzynią?

Na stronie F&F jest artykul o wlozeniu silnika z Uno T do Fiata 128, moze na poczatek warto przeczytac.

Cytat:
1050 Abarth

Predzej swinie zaczna latac....niz uda ci sie dorwac ten silnik w polsce Sam go szukam ponad pól roku....
Najtansza opcja to niemcy+ 500 euro w kieszeni na silnik....
Lepszy bajer to 1050 turbo z lanci Y...ale to juz całkiem kosmos w poszukiwaniach

Cytat:
2006-05-13 23:25:03, Gigi127 pisze:
Na stronie F&F jest artykul o wlozeniu silnika z Uno T do Fiata 128, moze na poczatek warto przeczytac.

Przeczytane i wydaje się, że nie będzie kłopotów Fajowo

1050 turbo z Lanci Y powiadasz, popytam mam numer tel. do goscia któy jezdzi do włoch i sprowadza czesci popytam o takie silniki czy załatwi a jak tak to za ile bo jak dac 500euro za sam silnik to moze jeszcze pokombinowac i załatwic taki sinik z seicento 1,2turbo popytam i sie zorientuje.

[ wiadomość edytowana przez: camelo dnia 2006-05-14 11:54:53 ]

camelo
Wez pod uwage ze te 1050 turbo z lanci Y,pasuje jak ulał pod wszyskie łapymocowania itd....Poprostu to rozwiniecie zwykłej 1050cm....Ten silniki miał w seri 85 koni..
Montaz jakiegokoliwek innego silnika pociaga za soba jedna wielka rzeźbe z łapami,mocowaniami...osprzetemi itd...

Buczek21.. a 1,3T z Uno Turbo nie pasuje pod łapy i mocowania? Słyszałem zę to ta sama rodzina silników co były montowane w 128kach

urwis
No tow koncu do czego chcesz wkładac ten 1.3??
Do 127??czy 128???
Bo do 128 to wejdzie bez problemu..A do 127 trzeba rzeźbic

no to w takim razie do 128 sedan zresztą i tak mi się bardziej podoba wizualnie i chyba mniej takich na polskich drogach.
Ale narazie to tylko plany. Muszę swojego seja 1.1T zamienić na $$ albo jakiś dupowóz w dieslu i można knuć Fiacika No alebo jakiś bank obrobić muszę

mam całego Fiat 127 1050 sport 70HP do sprzedania. Najchętniej w całości ma nawet OC ale dupa jest do zrobienia. Silnik jest OK, ma tylko spsute ssanie. Możemy się dogadywać...

606-662-762

Cytat:
2006-05-14 15:50:52, archicar pisze:
mam całego Fiat 127 1050 sport 70HP do sprzedania. Najchętniej w całości ma nawet OC ale dupa jest do zrobienia. Silnik jest OK, ma tylko spsute ssanie. Możemy się dogadywać... 606-662-762

Jak już pisałem bardziej mnie 128 interesuje, bo 1,3T tam wejdzie bez problemu ale dzięki za ofertę

Buczek21
Wiesz zastanawiałem sie nad tym skoro ten 1050 pasuje jak ulał to mozna by spróbowac zaąłtwic taki silniczek umnie karoseria napewno wytrzyma bo zrobiłęm podłużnice i wszystkie wzmocnienia ze tak powiem "pancernie" nawet gdybym wrzucił 1,3 T nic sie nie stanie z karoseria tyle ze 1,3 T to smok na paliwo wiec lepiej pomyslec o jednostce mniejszej litrazowo a mocnej wiec 1050 turbo bedzie odpowiednia jednostka ale ten 1,2 turbo z seicento to tez nie jest zły pomysł a jesli chodzi o przeróbke mocowan to nie jest problem trzeba tylko taki silnik kupic ze wszsytkimi łapami itd.

Cytat:
2006-05-14 13:25:23, Buczek21 pisze:
camelo Wez pod uwage ze te 1050 turbo z lanci Y,pasuje jak ulał pod wszyskie łapymocowania itd....Poprostu to rozwiniecie zwykłej 1050cm....Ten silniki miał w seri 85 koni.. Montaz jakiegokoliwek innego silnika pociaga za soba jedna wielka rzeźbe z łapami,mocowaniami...osprzetemi itd...

Czy moglbys cosik napisac o tym silniku jakies linki fopty etc??? albo napriv albo tutaj??

K L I K
Wystarczy troche poszperac.....
Ale w poslce niestety nie osiagalne...