Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tofik omega b lidzbark warminski | 2006-05-20 17:50:15 Świece i kable wymieniłem i dalej to samo. Oma jest już u mechanika i się okaże co jest. Mam nadzieje że nie głowica.
|
![]() Piterek_VU Omega B MV6 kombi Czę100chowa | 2006-05-22 21:17:43 a moze takai traf, ze z rozdzielaczem sie cos zadzialo ? |
![]() autoseba Jeep Wrocław | 2006-05-22 23:36:53
A gdzie masz tam rozdzielacz ? Może masz na myśli cewke? Jak tak to gdyby to była cewka to by nie było iskry na dwóch świecach , bo to jest cewka podwójna , jedna na 1 i 4 i druga na 2 i 3. Podstawowa zasada, aby nastąpił zapłon muszą być spełnione trzy warunki : - odpowiednie ciśnienie - zapłon , czyli iskra - wtrys paliwa , lub gazu , lub spraystarter i nie będzie paliwa w komorze gdy mamy nieszczelny kolektor ssący (wywalona uszczelka , pęknięcie itp) Szukaj a znajdziesz ![]() [ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2006-05-23 00:28:19 ] |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-05-23 08:23:39 spraystarteru nie polecałbym ![]() co prawda w innym silniku go testowałem ale przygłuchy chodziłem dwa dni a silnik tylko zrobił wielkie sru... ![]() skończyło sie na wymianie filtra powietrza wraz zobudowa i zakupie cewki... która to była przyczyną ![]() |
![]() Piterek_VU Omega B MV6 kombi Czę100chowa | 2006-05-23 12:12:13 Faktycznie nie doczytałem jednego
|
tofik omega b lidzbark warminski | 2006-05-24 12:23:07 Sam nie wiem jeszcze co jest ale najdziwniejsze jest to że nie chodzi również na gazie (sekwencja) ,który przecież ma swoje wtryski. |
![]() autoseba Jeep Wrocław | 2006-05-24 15:16:07 Może pasek rozrządu przeskoczył i dostała po zaworach i na jeden gar nie pali ,a na reszte kuleje ![]() |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2006-05-31 07:58:10 Kilka dni temu miałem dokładnie to samo. Wymieniałem świece i zobaczyłem, że są zaolejone. Po założeniu nowych nie palił na wszystkie gary. Być może nie wyczyściłeś dobrze oleju i przy zakładaniu nowej olej po gwincie spłynął na elektrodę??
Pozdr |
![]() DJ-Wielebny Omega B Suwałki | 2006-06-15 16:24:18 nic miałem podobny problem moja Oma B (2.0 8V) nie chodzila na wszystkich cylindrach, ale może po kolei jadąc na gazie autostradą było wszystko ok. a gdy gaz i się skończył przełączylem na bęzynę i ku mojemu zdziwieniu auto zmiast jechać lepiej niż na gazie zaczeło zwalniać i dławić się zaczeło szarpać i strzelać.jakoś dojechaliśmy do stacji LPG, zatankowłem uruchmiłem Ją na gazie i wszystko wruciło do normy,ale po przejechaniu 200km Oma zupełnie straciła moc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-06-15 16:34:25 aż taka wadliwa to omega nie jest.....
prawda jest taka że 90 procent omeg jest po niemcu , a tam jak coś jest stare to idzie na papier lub do polski, wiadomo , zawsze coś padnie coś sie skończy, ale porównawczo do innych marek nie ma tragedii problem w tym że auto używane z zakupie jest tanie a orginalne części dla większej połowy naszego narodu duużo za drogie ![]() ![]() co tam ![]() ![]() |
![]() DJ-Wielebny Omega B Suwałki | 2006-06-15 17:16:34 Może Omega aż taka wadliwa nie jest może ja tylko trafiłem na taki egzemplarz.sprowadzona do Polski była w 2000r i prawdopodobnie ostatni właściciel o nią nie dbał ani trochę i dlatego takie kwiatki wychodzą ![]() ![]() ![]() |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2007-08-23 18:04:40 przeczyść wtyczki do wtryskow i ta główna. |