Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SIEKO Opel Omega B Jastrzębie Zdrój | 2006-05-14 04:23:28 ja mam lewym progiem zasilanie pociągnięte,a prawym sygnał,tylko że ja mam ome B,a niewiem ile ty tammaszmiejsca ale u mnie weszło na styk ![]() |
![]() Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-05-14 12:45:27 Ja doprowadziłęm je w progach, a mam śr. kabli 10mm. Oczywiście zasilanie jadną stroną, a sygnał prawą (lub odwrotnie ).Zmieściły się bez problemu. Może Ty masz śr. 20 mm ??
Można też je "pociągnąć" przez tunel środkowy, pod wykładziną i dalej pod siedzeniem. Ale nie wiem dokładnie czy tak gruby kabel nie będzie się za bardzo odznaczał pod wykładziną. |
SIEKO Opel Omega B Jastrzębie Zdrój | 2006-05-14 15:14:39 ja w omie b pociągnełem progiem lewym 2 kable plus i minus o średnicy 20mm weszło na styk więc pewnie u ciebie też wejdzie,kable zasilające lepiej pociągnąć tą stroną po której jest aku,pozdro |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-05-15 12:24:17 witam
ja w swojej omie A CARAVAN pociągnałem kable podsuwitówka wszystko sie nalezycie zmiesciło i tylko poźniej jak sprzedawałem ome to miałem problemy z odzyskaniem kabli. pozdr |
![]() Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-05-16 12:54:13 Jeżeli masz nadwyżkę długości kabla to możesz bez problemu je przepchnąć obok węży do nagrzewnicy i dalej praweym progiem do bagażnika. |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-05-19 22:25:23 sorki za spóźniona odpowiedz
przeszlismy otworem przy lince gazu czyli były ciągniete nad nagrzewnica, wzmacniacz ukryty był pod schowkiem tam jest bardzo dużo niewykorzystanego miejsca (wielkośc wzmacniacza 50 cm długosci, 25 szerokosci 6 grubosci) nie przeszkadzał w bagazniku. a i kable które były ciągniete tylko na głosniki na tył (subwoofer, 2 cykacze 2 basowe 2 szerokopasmowe) i stąd ie kabli przez dach pod podsufitówka. ale grubośc kabli to 2x1,5 mm 2 szt, 2x0,5 mm 1 szt i 2x2,5 mm 1 szt. jezeli masz kombii to cała muzyka została mi kabel po kabelku oraz głosnik po głosniku zawsze mozemy sie dogadac co do ceny za całość. a jak bedziesz w Gdańsku to pomoge założyc. pozdr |
Aachener DEADSOUL Opel Omega MV6 Aachen/Wrocław | 2006-12-10 16:39:06 Witam,
podpinam się pod ten wątek, żeby nie zakładać nowego. Idą święta, mam trochę czasu i postanowiłem zmienić całkowicie oryginalny sprzęt w Omie. I tu małe pytanie. Mam z dawnych czasów wzmacniacz JBL GTO 4000 (4 kanały 600W). Postanowiłem w drzwi przednie włożyć takie głośniki JBL GTO6507C. Ale nie mam pojęcia co zrobić z tyłem. Tuba w bagażniku odpada, ponieważ go potrzebuję. Wstawić taki sam zestaw jak w drzwi przednie, czy lepiej jakieś głośniki basowe? Które wyjście da lepszy efekt? Z góry dzieki za odpowiedź. |
Aachener DEADSOUL Opel Omega MV6 Aachen/Wrocław | 2006-12-10 16:41:49 Witam,
podpinam się pod ten wątek, żeby nie zakładać nowego. Idą święta, mam trochę czasu i postanowiłem zmienić całkowicie oryginalny sprzęt w Omie. I tu małe pytanie. Mam z dawnych czasów wzmacniacz JBL GTO 4000 (4 kanały 600W). Postanowiłem w drzwi przednie włożyć takie głośniki JBL GTO6507C. Ale nie mam pojęcia co zrobić z tyłem. Tuba w bagażniku odpada, ponieważ go potrzebuję. Wstawić taki sam zestaw jak w drzwi przednie, czy lepiej jakieś głośniki basowe? Które wyjście da lepszy efekt? Z góry dzieki za odpowiedź. |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-12-10 22:30:02 proponuje lepsze zgranie sprzetu jezeli nie chcesz miec tuby
w drzwi napewno bassowe glosniki w miejsce oryginalnych gwizków zakładasz małe głośniczki szerokopasmowe późńiej dodajesz na plastikach na słupkach gwizdki to wszytsko musi chodzić w 80Hz na wzmacniaczu przez zwrotnice dwudrożna (jeden kanał na szerokopasmowy i jeden na gwizdek) co do tyłu możesz kupić te głośniki z linka i zamontować w tylnej klapie razem z gwizdkami. jezeli bedziesz miał jakies problemy pisz wytłumacze. pozdr p.s. potrzebuje garażu na 2 nocki zeby założyc cr audio... |