SEAT LEON 1,8T(180KM) Jaka instalacja i czy wogole zakladac?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanie jak w temacie.Jestem namawiany na sekwencyjny wtrysk gazu BRC do takiego autka ale nie wiem czy to dobry pomysl...czy Ktos wie jak sie sprawuja te silniki na takiej instalacji??Dzieki z gory.pozdr

Ogólnie wysilone jednostki nie pracują dobrze na gazie na żadnej generacji. Oczywiście różni "uczeni" będą twierdzić inaczej, będą pokazywać wykresy z hamowni, że niby tak samo na obu paliwach ale silnik nie wkręca się tak na obroty jak powinien przez co samochód jest wolniejszy mimo podobnej mocy na obu paliwach.
Każdy uczciwy gazownik musi przyznać, że na LPG spadek osiągów zawsze istnieje im lepsza instalka i montaż tym spadek jest mniej zauważalny ale zawsze obecny. W ofertach niektórych firm jest o tym wspomniane ale nie u wszystkich...

Pozwiedzmy ze rajdowcem nie jestem jak kilka konikow ubedzie to nie stanie sie tragedia skoro jest z czego ujmowac.Bardziej chodzi mi o to czy to bedzie w miare do uzywania w codziennej praktyce tzn.czy da sie takim autem jezdzic na gazie bez jakis wiekszych problemow.pozdrawiam

Witam.
JTG ICOM żadnych strat mocy i problemów z gazem lub VSI PRINS ,lub Landi-Renzo OMEGAS,