MotoNews.pl

Zamknięta Omega Help

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak się do tej cholery dostać? Zamek w położeniu zaryglowanym. Po naciśnięciu przycisku na pilocie mruga raz ale nic się nie dzieje. Kluczykiem tez nie da się nic zrobić. Wygląda tak jakby centralny nie otwierał zamków mimo że dostaje sygnał. Jest jakiś sposón żeby ją otworzyć bezszkodowo?

Jeśli kluczykiem też się nie otwiera to wygląda na zaryglowane elektrycznie proponuję odłączyć akumulator i wtedy otworzyć kluczykiem,kolejny problem to otworzyć maskę od spodu(żeby dostać się do akumulatora)

Jedyna droga do otworzenia drzwi to wejscie przez bagażnik ale do tego potrzeba niemałego sprytu i niezbyt dużych gabarytów osobistych.Ja wykorzystałem swego czasu , moją 6-cio letnią córeczkę .Mój sposób to :
1.Otwierasz kluczem bagażnik -przynajmniej u mnie on nie był zaryglowany)
2.Przy pomocy odpowiednio ukształtowanego , wykonannego z grubego drutu w powłoce plastikowej , wieszaka, otwierasz jedno z siedzeń , tak abyś mógł je położyć.
3Korzystasz z własnego a jeśli nie masz to z dziecka sąsiadki i kieujesz je na siedzenie kierowcy w celu otworzenia maski silnika.
4. Resztę już wiesz, odłączyć akumulatori podłączyć jakiś sprawny ,tak aby odblokować rygle....
Powodzenia

Dzieki za rady, jestem już w furze, ale nadal mam zaryglowane zamki. Czy odpięcie akumulatora to jedyny sposób, boję się że zablokuje mi się radio? A może wystarczy odpiąć wtyczki od centralki pod nogami pasażera albo wyciągnać bezpieczniki?

Odłączyłem sterownik centralnego zamka, podałem napięcie na siłowniki i otworzyłem samochód. Podpiołem centralke z powrotem i jest dokładnie to samo. Mogę zamknąć samochód zarówno kluczykiem jak i pilotem, zaryglować samochód, ale nie mogę otworzyć. Zamek reaguje na otwieranie, mruga światłami ale nie otwiera samochodu.
Model częsci to GM 90 564 349, można to gdzieś tanio kupić albo naprawić? Na niemieckim ebayu jest dokłądnie to za 19E ale nie mam doświadczenia z zakupami z niemiec.

Ratunku!! Moja Bestia się obraziła Wczoraj w piękny słoneczny wieczór zamknąłem swoją Omę i za ryglowałem...rano wychodzę klikam na pilota, a tu zero reakcji, myślę znowu się rozprogramował wkładam kluczyk przekręcam i nic. Co jest!? akumulator padł!? myślę... przekręciłem kluczyk mocniej coś "przeskoczyło" i drzwi kierowcy się otworzyły, jednak regiel się nie podniósł...Próbowałem zaprogramować pilota, w trakcie programowania tylko bardzo szybko mrugną kontrolki kierunków i nadal nic...Tym sposobem mam wszystkie drzwi zaryglowane i tylko od strony kierowcy można wsiąść. Dodam jeszcze, że przy zamykaniu od zewnątrz też trzeba mocniej kluczyk przekręcić i coś wewnątrz "przeskakuje" i drzwi są zamknięte, lampka wewnątrz gaśnie w momencie przekręcenia kluczyka jednak bez ściemniania. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie, proszę o pomoc....

Przy zaryglowanych zamkach podobno należy gmerać kluczykiem i jednocześnie unosić klamkę. Podobno działa.
Powodzenia
Piotr

Tak, gdzieś w archiwum znalazłem ten sposób, ale u mnie nic nie daje...a nie chcę kluczyka połamać w sumie to po krótkiej rozmowie z kolegą z forum wydedukowaliśmy, że to prawdopodobnie centralce się umarło....dzwoniłem już i koszt używanej około 30pln. Najpierw podepnę centralkę z Bestii ojca i zobaczymy co będzie się działo...

jakby ktoś kiedyś miał podobny problem.......proponuję sprawdzić bezpiecznik.......ja nie mogę 3 dni jazdy pozamykanym autem (bez komentarza)

Najprostszy sposób to drugi akumulator i lewarek, podnosisz samochód z przodu podłączasz masę i plusem dotykasz do czeronego plusa na rozruszniku i masz już prąd na aucie.