Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() janczuk21 opel astra pila | 2006-05-15 18:08:16 Witam wszystkich,niedawno kupoiłem astre i chcialem wymienic głośniki z przodu i założyc centralny zamek. Po odkreceniu wszystkich śróbek od tapicerki drzwi chcialem ściągnąc korbke do szyb i za nic w swiecie niechciła zejść, niewiem jak ja ściągnąć bo przewaznie w innych samochodach są one przykręcanena śróbke a tu takiej niema.Pomóżcie mi bo od tego ściągania na hama zaczyna mi pekać powoli. Z góry dzieki!!!!! |
![]() MUSEL fiat 126/Astra rzeszów | 2006-05-15 18:19:19 witam ,tam jest taka sprezynka zabezpieczająca sciągnij ją cienkim śrubokrętem (najlepiej podwadzic dwoma ) i zsun korbke ,jak bys zgubil ta sprezynke to nowa kosztuje w granicach 20-50 gr wiec sie nie przejmuj
pozdrawiam |
![]() taxi Pełnoprawny Klubowicz mondeo Łódź / Elbląg | 2006-05-15 18:23:51 W wiekszosci samochodow jest taki zaczepik . . na srodku trzpienia na ktorym obraca sie raczka jest wlasnie takie cos . . musisz odgiac te 'uszy' ze tak to nazwe, zdjac zawleczke i klamka ci zejdzie. Zrobisz to spokojnie cienkim plaskim srubokretem . .
![]() |
![]() arek_omega Omega B Otwock | 2006-05-15 20:07:23 Po przedstawieniu graficznym nic dodać już nie można. Śrubokręcik też powinien wystarczyć, choć lepsza jest jakaś blaszka z kwadratowym wycięciem - wtedy wsuwając ją pod korbkę ściągasz obie strony zacisku naraz |
![]() MUSEL fiat 126/Astra rzeszów | 2006-05-15 21:10:27 o wlasnie taka sprezynka kolega bardzo dobrze to przedstawil ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() kosek Forumowicz Astra F >>> Mitsubis ... Świdnik | 2006-05-16 17:07:18 |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2006-05-16 20:27:09 ja to robię tak:
odginam śrubokrętem tapicerkę tak aby było widać zawleczkę ![]() zagiętym drutem wyciągam ją z korbki (jest to dużo łatwiejsze niż wypychanie jej śrubokrętem - robiłem to dziesiątki razy) zawleczka wygląda tak ![]() aby jej nie zgubić nakładam od razu na korbkę, a przy zakładaniu korbki już jej nie zdejmuję tylko w takim stanie jak na zdjęciu wpycham na bolec z wieloklinem ![]() moim zdaniem łatwiej tego nie da się zrobić (piszę na podstawie własnych doświadczeń) pzdr ![]() |