Problemy ze sterownikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powyżej 3000rpm zaczyna migać mi kontrolka gazu i silnik nie wchodzi na wyższe obroty. W opcji rozruchu na benzynie automatycznie przełącza na gas pow. 1000rpm a ok. 3000rpm znów włącza benzyne. Co robić??
Instalacja gazowa I generacji, silnik na wtrysku.

Cytat:
2006-05-15 22:37:53, janeczekj pisze:
Powyżej 3000rpm zaczyna migać mi kontrolka gazu i silnik nie wchodzi na wyższe obroty. W opcji rozruchu na benzynie automatycznie przełącza na gas pow. 1000rpm a ok. 3000rpm znów włącza benzyne. Co robić?? Instalacja gazowa I generacji, silnik na wtrysku.

Też miałem problemy z centralką to zmostkowałem sobie zasilanie elektrozaworów z +12V i po przekreceniu stacyjki na zapłon zaczyla lecieć gaz odpalam i jazda zero problemów

Oj przestrzegam przed takimi zabiegami jak opisał rosck. Centralka przełącza na gaz tylko jeśli dostanie impuls z układu zapłonowego o pracującym silniku. Prawdopodobnie Twój przełącznik gubi te impulsy. Nie wiem jak Masz to rozwiązane (czy poprzez nawinięcie na przewód zapłonowy przewodu z centralki, czy poprzez podpięcie do cewki zapłonowej). Sprawdź połączenia elektryczne do przełącznika i "masy" całego układu LPG.
W przypadku zmostkowania zasilania może dojść do bardzo niebezpiecznej sytuacji kiedy elektrozawory będą zasilane nawet po zgaszeniu silnika i bum gotowe . Uzależnienie pracy instalacji gazowej od impulsów z układu WN jest jednym z elementów bezpieczeństwa i nie należy ich "omijać".