Wiosenno letnie prace

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hello,

Dzisiaj przeprowadziliśmy wiosennoletnie prace przy obu autkach.

W Nubirce pomalowaliśmy wnętrze(wymagało drobnej renowacji) i przy okazji przeszło drobny FL:

A Espero zostało umyte, dostało odnowione kołpaczki(najładniejsze ) i naprawiono klimkę(poł. elektryczne):

Myslalem ze wszystkie nubiry mialy pokretla od nawiewow a tu sie okazuje ze byly na guziki. czy to jest climatronik czy jak? i czy w espero ten szyber masz elektryczny?

Cytat:
2006-05-16 15:55:26, Bartek1112 pisze:
czy to jest climatronik czy jak?

Pełną gębą automat klimatyzacyjny, z wyświetlaczem identycznym jak w leganzie. Prawdziwa żadkość. Ale dostępny był tylko w Nubirze II

PS. To radio tam świetnie pasuje Oryginalny Pjonjer!

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-05-16 16:10:53 ]

Cytat:
2006-05-16 16:09:37, piotr_ek pisze:
Pełną gębą automat klimatyzacyjny, z wyświetlaczem identycznym jak w leganzie.

Nie jest identyczny
W Leganzie jest inny i czytelniejszy

Cytat:
2006-05-16 15:55:26, Bartek1112 pisze:
Myslalem ze wszystkie nubiry mialy pokretla od nawiewow a tu sie okazuje ze byly na guziki. czy to jest climatronik czy jak? i czy w espero ten szyber masz elektryczny?

Tak to jest oryginalny climatronic. Faktycznie jest pare egzemplarzy wyposażonych w to cudo.

To jest elektryczny szyber Daewoo.

Cytat:
2006-05-16 16:09:37, piotr_ek pisze:
Pełną gębą automat klimatyzacyjny, z wyświetlaczem identycznym jak w leganzie. Prawdziwa żadkość. Ale dostępny był tylko w Nubirze II PS. To radio tam świetnie pasuje Oryginalny Pjonjer! [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-05-16 16:10:53 ]

Tak jak DeeJay napisał nie jest to identyczny climatronic jak w Leganzie. Inaczej wyglądają. A czy czytalniejszy to nie wiem, nie sprawdzałem

P.S Faktycznie to jest w 100% oryginalny PIONIER(tak jest napisane na radiu). Wygląda i gra lepiej od oryginalnego Daewoo.

Cytat:
2006-05-16 17:52:38, szandrzej pisze:
P.S Faktycznie to jest w 100% oryginalny PIONIER(tak jest napisane na radiu)

Lol

Kurcze, ale dowaliłem.

Nie ważne jaka firma, ważne jak gra

Sugeruje poprawić zawieszenie tłumika lub go dodatkowo podwiesić
Końcówka bardzo ładna
Ale wisi jak stary, sflaczały f...t

Cytat:
2006-05-16 19:24:45, krzychu_ch pisze:
Sugeruje poprawić zawieszenie tłumika lub go dodatkowo podwiesić

Raczej dodatkowo podwiesić, bo standardowo on tak oklapuje. Wiem, bo tak mam - oczywiście w złomiaku zboki jedne

Ten leganziny klimatronik jest ponoć niezwykle awaryjny. W nubirze mam nadzieję że jest lepiej.

Cytat:
2006-05-16 19:48:02, piotr_ek pisze:
Raczej dodatkowo podwiesić, bo standardowo on tak oklapuje. Wiem, bo tak mam - oczywiście w złomiaku zboki jedne

Nie będe polemizował z Piotr_kiem na ten temat bo to może doprowadzić albo do nerwicy, albo do depresji

Napisze tylko, że to nie prawda
Mój oryginalny tłumik (Daewoo) który nie dawno wymieniałem wisiał idealnie, a końcówka była tuż pod zderzakiem co może potwierdzić kilka osób które widziały go "na żywo" na zlotach śląskich
Po wymianie, ten nowy też tak dyndał (jak ten f..t), ale po reklamacji jest już
Wystarczyło go poluzować na tej podkówce tuż przy tylnej belce oraz poluzować na tej opasce, na której jest zawieszony.
Później tylko kręcenie tłumikiem względem tej właśnie opaski i jest git.
Ktoś nawet już też o tym wspominał na forum, że był poprawić tłumik bo mu sterczeć nie chciał

Cytat:
2006-05-16 19:56:48, Robert_S pisze:
Ten leganziny klimatronik jest ponoć niezwykle awaryjny. W nubirze mam nadzieję że jest lepiej.

Mój się nie psuje. Jedynie po 4 latach skraplacz wymnienałem, ale to ze zużycia.

Panowie.

Bez takich zwierzeń... To nie te forum

A poważnie.

Witaj w klubie Kolego

Cytat:
2006-05-16 20:02:12, krzychu_ch pisze:
Nie będe polemizował z Piotr_kiem na ten temat bo to może doprowadzić albo do nerwicy, albo do depresji

Aż się taki ważny poczułem... i dumny...

Dziękuję.

A propos rury. Mam taką od paru lat i jakoś mi to nie przeszkadza.

Cytat:
2006-05-16 20:11:48, Zoltar pisze:
Panowie. Bez takich zwierzeń... To nie te forum A poważnie. Witaj w klubie Kolego

Jak zwykle
Zwyrol tylko o jednym
A my tu kulturalnie o tłumiku rozmawiamy

Hello

Widze, że zostałeś cieplutko przyjęty

co do fotek.. to zapomniałeś o najważniejszej !!!!!

Czekałem, abyś ty ją wrzucił