Trzeszcząca tapicerka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie cos mi trzeszczy. Podejrzewam że to te plastiki od słupków środkowych i ewentualnie lekkie popiskiwania z tylnych drzwi (może i też przednich). Czy macie może jakieś pomysły co z tym zrobić??
Czy też tak macie w swoich e36?? Moja jest chyba leciutko obniżona i może to jest przyczyna?!
Pozdrawiam i z góry dzięki!

jak przywiozlem auto 8 tys km temu z wiednia bylo cichutkie jak corolla matki... teraz po jezdzie po krakowie ( stan drog chyba jeden z najgorszych w polsce i EU ) mi tez juz trzeszczy...
nie przejmuj sie tylko nacisnij kilka razy + na odtwazaczu cd

Panowie ale to nie jest smieszne....
Ja juz stworzylem na ten temat post jakies 1,5 roku temu. Do dnia dzisiejszego problem nie rozwiazany.
Rozbieralem wszytko, smarowalem uszczelki juz wszystkim i dalej lipa! Przy wiekszych nierownosciach gdy buda njabardziej pracuje slychac trzaski w okolicach srodkowych slupkow i za cholere nie mam pojecia co to jest.
Jesli ktos wpadnie na pomysl niech po prostu napisze.......

Raffat masz racje. Jest to mój pierwszy samochod i nie jest idealny, ale wszystko staram się sukcesywnie naprawiać. Jak jade i mi skrzypi to normalnie nie moge wytrzymać.
Od wielu osób słyszalem, że po sprowadzeniu z zagranicy po jakimś czasie zaczyna skrzypieć. Dla mnie jest to niezrozumiałe, bo przecież w nowych samochodach tak nie ma. Ostatnio znajomy miał Octavie od nowości i przez 3 lata zrobił ok 120 tys. i naprawdę w ekstremalnych sytuacjach coś leciutko zaskrzypiało.

Witam,

Chciałbym powrócić do wątku tapicerki w e36. U mnie jest podobnie, skrzypi i trzeszczy nie do wytrzymania w okolicy drzwi lub słupków. Ale zauwazyłem, że jak wyjadę z myjni samochodowej lub jak jest wilgotno podczas deszczu to wyszystko ustepuje. Poza tym jak lekko otworzę przednią szybę to również objawy znikają. Nie wiem co może byc tego przyczyną ale myślę ze tu należy szuakć odpowiedzi na pytanie. Być może gdzieś zaraz pod uszczelką podszybia jest coś co nas denerwuje. Nie znam się na tym, ale metodą dedukcji doszedłem do takiej hipotezy. Może ktoś bardziej znający się na tym rozbierze tapicerkę drzwi i zobaczy. Mam nadzieję że w końcu uda nam się problem rozwiązać. Pozdrawiam.

m_cichon.