Coś cieknie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko cieknie mi olej z dołu silnika (u góry jest suchutko) skąd on może walić ??

Jest kilka mozliwosci. Po pierwsze uszczelka pod mska olejowa sie skonczyla, poluzowal sie korek spustowy w misce olejowej, moze cieknac spod uszczelki pompy paliwowej.
Najlepiej to powycieraj wszystko odpal silnik wejdz pod auto i patrz gdzie sie olej zbiera

Sprawdź też koło bagnetu i czujnika ciśnienia. Mi wali spod czujnika jak cholera(

mnie waliło z aparatu zapłonowego przez taką dziurke w jego dnie
to nie spodobało sie panu skur... niebieskiemu w modnej ostatnio jaskrawej kamizelce z napisem POLICJA czy jakoś tak i zabrał mi za to dowodzik!!
życze powodzenia w usuwaniu usterki, a jak coś to zalej drania gestszym olejem

mógł też się zużyć uszczelniacz wału korobowego, tylko że wtedy prawdopodobnie zarzucałoby olejem całą komorę silnika...

Wczoraj oglądałem silniczek (maluch) kojego kumpla. Nie martw sie nie jest źle!! Kumpel dolewa średnio 1l oleju na 15 km. Mówie całkiem poważnie. A cieknie z każdego możliwego miejsca!! Wygląda to makabrycznie!!
A u Ciebie może ciec tak jak już powiedziano i jeszcze dodatkowo simering pomiędzy kolem pasowym a obudową wałka rozrządu oraz simering na wale korbowym od strony koła zamachowego. A co do aparatu zapłonowego to poprostu go rozebrać i uszczelnić jeśli wogóle warto (luzy).
Peeryt!! Jak mogłeś oddać tak ważny dokument.Trzeba było zajżeć pod "ich" maskę i zobaczyć czy maja lepszy porządek!!!! Jeśli nie to niech sie odwalą!!
Pozdrawiam i .......miłej pracy.