TARCZE TYŁ ... CO I JAK ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Mianowicie ... chce zalozyc tarcze hamulcowe na tylna os ... lecz nie bardzo wiem co mi jest potrzebne aby zmienic z bembnow na tarcze ... i ile mi to wyjdzie ... i czy jest to jakis wiekszy problem.

Pozdrawiam

trzeba zalatwic sobie cala belke!! wogole niedawno bylo o tym na forum!! a jaki jest powod twojej checi zamiany na tarcze??

1. lepsze hamulce w tyle ...
2. ladny wyglad .... przy przeswicie przez alu

Cytat:
2006-05-17 23:49:16, majes pisze:
1. lepsze hamulce w tyle ... 2. ladny wyglad .... przy przeswicie przez alu

1. niestety zmartwie cie, ale to bzdura!! tarcze są tylko dlatego, ze przy wyzszej temperaturze nie odkrztalcaja sie jak bebny!! a sila hamowania jest niemal taka sama!!
2. bebny tez mogąladnie wygladac!!
przyjzyj sie mmoim tylnym kołom...

Oczywiscie, że mogą ładnie wyglądać ... lecz bardziej mi się podobają tarczówki

PS... gdzie mogę dostać kupić białe kierunki w zderzak RS ??

Cytat:
2006-05-17 23:57:10, majes pisze:

niestety chyba nie dostaniesz nigdzie w polsce!! troche inicjatywy wlasnej i troche zabawy i ma sie biale kierunki

[ wiadomość edytowana przez: pytlar dnia 2006-05-18 00:11:45 ]

Cytat:
2006-05-18 00:01:39, pytlar pisze:
niestety nie dostaniesz nigdzie!!

a bzdura..można dostać na ebayu(oczywiście nie polskim), sewentualnie strony niemieckich firm tuningowych..

Cytat:
2006-05-17 23:57:10, majes pisze:

Dział tuning na stronie klubowej.

Kupić się da, ale ta cena...

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-05-18 00:10:06 ]

Cytat:
2006-05-17 23:54:03, pytlar pisze:
tarcze są tylko dlatego, ze przy wyzszej temperaturze nie odkrztalcaja sie jak bebny!! a sila hamowania jest niemal taka sama!!

a to ciekawa teoria bo ja jeszcze odkształconego bębna nie widziałem, a odkształconą tarczę to i owszem - na bierząco widuję

Cytat:
2006-05-17 23:35:31, majes pisze:
Jak w temacie. Mianowicie ... chce zalozyc tarcze hamulcowe na tylna os ... lecz nie bardzo wiem co mi jest potrzebne aby zmienic z bembnow na tarcze ... i ile mi to wyjdzie ... i czy jest to jakis wiekszy problem. Pozdrawiam

Najprościej całą tylną belkę wstawić niz kombinować z przeróbkami.

Cytat:
2006-05-17 23:54:03, pytlar pisze:
1. niestety zmartwie cie, ale to bzdura!! tarcze są tylko dlatego, ze przy wyzszej temperaturze nie odkrztalcaja sie jak bebny!! a sila hamowania jest niemal taka sama!!

...ciekawe....ciekawe....

Cytat:
2006-05-18 10:51:46, slawas1 pisze:
a to ciekawa teoria bo ja jeszcze odkształconego bębna nie widziałem, a odkształconą tarczę to i owszem - na bierząco widuję

no to malo widziales!! bo taki beben w pewnym momencie tak sie rozgrzeje, ze sie robi miekki i po ostrzym przychamowaniu zrobi sie jajowaty...

Cytat:
2006-05-18 14:26:30, edis4 pisze:
...ciekawe....ciekawe....

co cie tak smieszy niby??!!

no to jak w koncu jest z ta sila hamowania?

jest taka sama, czy niemal taka sama?

bo to chyba jak z ta reklama zywca, prawie.

p.s. jak chcesz miec tarcze z tylu, to zmien cala belke. da sie to zrobic na Twojej belce, ale mowiac wprost: bedzie to bardzo na piechote i dookola.

Cytat:
2006-05-18 19:45:39, fluke pisze:
no to jak w koncu jest z ta sila hamowania? jest taka sama, czy niemal taka sama?

sila hamowania jest bardzo podobna!! zapytaj sie Seby!! on byl porownywac bebny z tarczami na maszynce mierzacej sile hamowania!! i roznicy prawie wcalenie bylo

powiedzmy, ze jestem sklonny uwierzyc, ale mimo wszystko mnie to nie przekonuje. chociaz?

to prawda ze RS F1 ma z tylu bebny?

Cytat:
2006-05-18 20:06:38, fluke pisze:
powiedzmy, ze jestem sklonny uwierzyc, ale mimo wszystko mnie to nie przekonuje. chociaz? to prawda ze RS F1 ma z tylu bebny?

tak F1 ma bębny z tyły z tym że róznica jest taka że ma 4-ro kanałowy ABS

Cytat:
2006-05-18 20:06:38, fluke pisze:
powiedzmy, ze jestem sklonny uwierzyc, ale mimo wszystko mnie to nie przekonuje. chociaz? to prawda ze RS F1 ma z tylu bebny?

...no...a są też takie co mają tarczo-bębny

Cytat:
edis4 Wysłany: 2006-05-18 23:06:51

bo to wlasnie o tarczo-bebny chodzi.

Cytat:
2006-05-18 23:06:51, edis4 pisze:

na pewno nie F1...tarczo bębny były w mk5/6