Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
juliuszcezar11 Łódź | 2006-05-19 12:58:12 Mam pytanie, co bardziej niszczy silnik i w jaki sposób? Benzyna czy gaz? Czy gaz jest zdrowy dla silnika? |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2006-05-21 18:10:59 Hehehe, pytanie stare jak świat ( a przynajmniej tak stare jak LPG). Zazwyczaj jest tak, że ten kto nie ma LPG ten twierdzi że LPG niszczy silnik a jak ktoś ma LPG to się cieszy że jeździ za pół ceny i wszystko mu gra.
Tak samo nie przekonają mnie opinie mechaników mówiących, że cieszą się że jest LPG, bo do nich każdy samochód jaki trafił to LPG zarżnęło. Hehehe - naiwne tłumaczenie. Do naprawy raczej się zdrowych aut nie wiezie, więc to co widzi mechanik jest .... No dalej pisać nie muszę ![]() |
kaziu50 POLONEZ ATU PLUS lpg ... Oświęcim ATU GSI 86KM. | 2006-05-22 15:51:02 Nie wiem na ile będe wiarygodny,ale po konsultacji kolegów taxiarzy[2] każdy z nich przejechał w Polonezie na lpg ponad 200 tyś km i to bez żadnych napraw.I czy to jest tylko przypadek ?,no chyba nie. |
MikeP11 Nissan Primera Łódź | 2006-05-22 20:08:55
No nie bardzo to do mnie przemawia...rozumiem, że benzyna "smaruje" wtryskiwacze ale gniazda zaworów? Wg mnie główną przyczyną wypalania się gniazd jest zbyt wysoka temperatura i czas spalania mieszanki, a to jest efektem z kolei zbyt ubogiej mieszanki. |
![]() Perzan ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-05-27 00:26:57
To akurat chyba nie najlepszy przykład ![]() Taksówkarze są powszechnie znani z "oszczędności" więc te silniki mogły mieć i po 6atm sprężania zanim zdecydowali się cokolwiek w nich zrobić lub sprzedać. Cóż... na toczenie się po okolicy wystarczy żeby zapalił... Również znam kilku i każdy by najchętniej drutem wszystko poskręcał byle by było tanio i jeszcze jechało ![]() Pozdro. |
lpglpg Land Rover Freelander Busko Zdrój | 2006-05-27 00:34:27 Jeśli do poldka można za 3-4 bańki kupić cały silnik to niech sobie niszczy jak chce. Różnica cen LPG i Pb ponad 50% robi swoje.
Ostatnio do zaprzyjaźnionego serwisu Daj Ewo przyjechał gość z rozpuszczonymi przez wyrób benzynopodobny przewodami igielitowymi przy pompce przy baku. Śmiechu warte. Jak wpierd...ło wężyki to co działo sie w silniku na takim "paliwie". |